Battlefield

EA drøyer lanseringen av et nytt Battlefield

Venter til flere har gått over til den neste konsollgenerasjonen.

Illustrasjonsbilde fra Battlefield V.
EA

Ventetiden på et nytt Battlefield-spill blir litt lengre enn vanlig. EA pumper stort sett ut et nytt innslag minst annethvert år, men neste tittel i rekken kommer tidligst i 2021 – tre år etter lanseringen av Battlefield V.

Utålmodige fans får snart oppleve kamper fra Stillehavet i Battlefield V.
EA

Nyheten kom frem under en investorsamtale på tirsdag, der EA bekreftet at arbeidet med et nytt Battlefield har begynt. Annet enn at DICE er i gang fikk vi ikke vite stort, men lanseringsvinduet er altså satt til regnskapsåret 2022 – som går fra april 2021 til mars 2022 – og at spillet utvikles for den neste generasjonen med konsoller.

Ifølge EA-sjef Andrew Wilson skal det nye Battlefield-spillet lene seg på «ny innovasjon som muliggjøres med nestegenerasjonskonsollene», uten at han gikk noe nærmere inn på hva det betyr. Wilson forklarte også at beslutningen om å vente et år med lansering var for å nå flere spillere.

– Målet med Battlefield for regnskapsåret 2022 er å dra nytte av en større spillerbase på de nye konsollene. Å gi ut Battlefield neste år, når spillerbasen enda er liten, ville vært å hindre spillets sjanse til å nå sitt potensial.

Mer Battlefield V på vei

Selv om det altså ikke kommer noe nytt Battlefield på en stund har serien fortsatt mer å by på i nær fremtid. Allerede denne uken, fra 31. oktober, kommer nemlig en omfattende utvidelse for Battlefield V.

Oppdatering 5.0 bringer spillets kamper til Stillehavet, der man får spille som japanske og amerikanske styrker. Ved siden av de nye fraksjonene, flere våpen og en bunke kjøretøy, byr DICE også på tre nye kart. Iwo Jima og Pacific Storm slippes denne uken, mens en ny variant av klassiske Wake Island kommer en gang i desember.

Battlefield V har allerede fått et nytt brett denne måneden.
DICE hentet inspirasjon fra klassiske Operation Metro »

Siste fra forsiden