EA kunngjør Gudfaren

Det har ikke akkurat vært noen hemmelighet at EA har jobbet med et Gudfaren-spill, men nå er det altså offisielt kunngjort.

Gudfaren er naturligvis basert på historien fra Mario Puzo sin kjente bok ved samme navn, som de aller fleste har fått kjennskap til via den klassiske Gudfaren-filmen fra Paramount Pictures. I dette spillet får du følge Corleone-familien gjennom tiåret fra 1945 til 1955 i New York. I starten må du lage din egen karakter, som begynner det hele som en relativt vanlig kriminell. Etter hvert som du kjemper deg oppover i systemet får du mer respekt og mer ansvar. Til sist ender du opp som en av New Yorks mektigste menn.

Spillet lover et ikke-lineært gameplay hvor du får mange valgmuligheter i forhold til hvordan du vil løse situasjonene du kommer opp i. Du kan bruke brutal vold, intelligent diplomati eller en blanding av begge deler. Du får ta del i bankran, utpressing, mafiadrap og "drive-bys", og dessuten får du oppleve mange av de klassiske øyeblikkene fra filmen. Gameplayet ser ut til å minne litt om det vi finner i GTA-serien og Illusion Softworks sitt fabelaktige Mafia.

Som mange har fått med seg vil Don Vito Corleone (Gudfaren selv) spilles av Marlon Brando, som var i studio og spilte inn rollen sin før han døde 1. juli i fjor, 80 år gammel. I tillegg vil James Caan og Robert Duvall spille de samme rollene i spillet som de hadde i filmen (James Caan som Sonny Corleone og Robert Duvall som Tom Hagen). EA forteller forøvrig at planen er å inkludere norsk undertekst, men at dette ikke er endelig bekreftet enda.

Gudfaren skal lanseres til høsten i år, og kommer til Xbox, PS2, PSP og PC. Vi kommer utvilsomt til å høre mye mer om denne tittelen i tiden som kommer.

Siste fra forsiden