EA kunngjør støtte for Xbox Live

Etter lang tids usikkerhet og venting er det endelig klart. Electronic Arts hiver seg på Live-bølgen. Vi har listen over spillene.

Xbox holdt som vanlig årets første store arrangement på E3. Her viste de for det meste frem kommende spill og andre nyheter for en spent pressefrosamling. De fleste hadde nok håpet et glimt av Xbox 2, eller noen tilsvarende store nyheter. De uteble dessverre, det vi fikk vite var at de kommer med flere tjenester for Xbox Live. Videre ble det halt frem en rekke kjente og ukjente spilltitler, noen mer spennende enn andre. Filmer fra en rekke av disse spillene er på vei.

Den største nyheten av alle var det likevel ikke Microsoft selv som sto for. Etter å ha brukt en halv times tid på å skryte av alle Xbox-ens fantastiske muligheter og egenskaper ble Xbox-sjefen Robbie Bach plutselig avbrutt av en kjent stemme. Alle som har sett en reklame for FIFA-spillene fra EA vet hvilken stemme vi mener. Meldingen var at etter lang tids venting var EA endelig klare for å gi Xbox det lille ekstra dyttet den trenger for å erobre konsollverdenen.

Med ett gikk sceneteppet opp og fremfor oss stod idrettskjendiser på rekke og rad. Midt på scenen sto selveste Muhammed Ali, skjelvende sto han der og representerte spillserien Fight Night for Electronic Arts. Ryktene har gått lenge og endelig har Xbox-eiere verden over fått bekreftet det de har håpet på lenge. Electronic Arts har nemlig endelig, helt sikker etter intense forhandlinger med Microsoft, bestemt seg for å lansere spillene sine med støtte for Xbox Live. Ikke minst i det amerikanske markedet burde dette gjøre utslag for salgstall for Xbox og abonnementer for Xbox Live. En rekke sportsspill som er mer eller mindre overlegne alt konkurrentene klarer å gi ut er grunnen til det.

Det første spillet med støtte for Xbox Live, NCAA Football 2005, vil komme allerede i juli. Deretter vil de neste følge på rekke og rad frem mot juletider. Totalt er det snakk om 15 titler bare i løpet av 2004. Madden NFL 2005 er et av de aller viktigste spillene for det amerikanske markedet og vil så klart komme med støtte for Xbox Live. Videre kommer også NHL 2005, Tiger Woods PGA Tour 2005, MVP Baseball 2005, NBA Live 2005, FIFA 2005, NCAA March Madness 2005 og NASCAR Thunder 2005. Det samme gjør TimeSplitters 3: Future Perfect, GoldenEye: Rogue Agent, Burnout 3, Need For Speed Underground 2 og ikke minst Battlefield: Modern Combat utviklet av svenske Digital Illusions.

Siste fra forsiden