EA like freidige som Ubisoft

Tar i bruk kontroversiell kopibeskyttelse i egne spill.

Ubisofts nye anti-piratløsning, som krever at spillere er tilkoblet internett til enhver tid, har skapt massiv furore blant gamere. Ut i fra det tusenvis av sinte folk har skrevet rundt omkring på nettet, så ser det ut til at denne løsningen heller har virket mot sin hensikt. Folk vil nå ta i bruk såkalte cracks for å slippe den ekstremt inntrengende DRM-en, da det kan argumenteres med at det er de ærlige kundene som faktisk betaler for spillet som blir straffet av disse tiltakene.

Les også:Lanserer aggresive anti-pirattiltak

Kritikken har i det hele tatt haglet mot Ubisoft, såpass at man nesten skulle tro at de skulle se seg nødt til å krype til korset, og fjerne den provoserende begrensningen. Men samtidig som dette hysteriet har pågått har også EA nesten umerket lurt inn et lignende program i sitt dagsferske Command and Conquer 4: Tiberian Twilight.

Dette kommer frem i et innlegg fra på spillets offisielle forum, av en EA-ansatt med brukernavn Apoc, som er ansvarlig for spillets nettsamfunn. Her skriver han først at spillet ikke vil ha noen DRM. Deretter nevner han nærmest i en bisetning:

– For å spille spillet, må man være tilkoblet internett.

Dette kan vi i Spillverket nå bekrefte. Command and Conquer: Tiberian Twilight avbrytes hvis internett-tilkoblingen faller ut. Prøver du å starte opp spillet uten å være tilkoblet internett får man automatisk en feilmelding. Du kan med andre ord glemme å spille spillet på hytta, eller på toget.

Dermed kan den kollektive lynsjingen av Ubisoft nok utvides til å gjelde EA også, som også tidligere har vært en av verstingene i gameres øyne når det gjelder DRM.

(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden