EA vil lage mange flere Star Wars-spill

Planlegger både Battlefront-oppfølgere og andre spill basert på stjernekrigene.

EA

Star Wars Battlefront blir bare det første spillet i en lang rekke basert på de populære filmene, forteller utgiver Electronic Arts. Under en konferanse i San Francisco (via Gamespot) denne uken fortalte EAs økonomidirektør Blake Jorgensen om den tiårige lisensavtalen de har med Disney og deres planer for å lage enda flere Star Wars-spill:

– Vi ble enige om en lisensavtale med Disney for et par år siden som strekker seg over nesten ti år. Star Wars Battlefront er et tradisjonelt skytespill i førsteperson. Vårt mål er å lage flere Battlefront-spill i tillegg til andre typer spill basert på Star Wars-serien, både på mobil og på konsoll og PC. Det er en stor mulighet for oss, sa Jorgensen.

EA har planer om å lage flere Star Wars Battlefront-spill.

Et av de kommende spillene Jorgensen sikter til er trolig det mystiske Star Wars-spillet som for tiden utvikles av Dead Space-utvikler Visceral Games. Fortsatt vet vi så godt som ingen ting om prosjektet, bortsett fra at tidligere Uncharted-forfatter Amy Hennig leder utviklingen.

Har rettighetene til alle filmene

EA skal ha sikret seg rettighetene til de seks eksisterende filmene, men også den kommende trilogien som sparkes i gang med Star Wars: The Force Awakens 16. desember. Likevel forklarer Jorgensen at utgiveren ikke har noen planer om å lage spill direkte basert på noen av filmene. I stedet ønsker de å bruke alt filmene har å by på for å lage flotte, spennende spill.

I lisensavtalen med Disney står EA stort sett fritt til å skape det de vil, men det er én regel de er nødt til å forholde seg til:

– Du kan ikke gjøre noe som står i strid med Star Wars’ etablerte historie, og det er helt greit for oss fordi jeg tror det er derfor folk elsker Star Wars, mener Jorgensen.

Star Wars Battlefront lanseres på PC, PlayStation 4 og Xbox One 19. november, og du kan lese vår anmeldelse her.

Siste fra forsiden