Eksklusive Shadow Ops-videoer - del 5

Gamer.no har, som eneste medie i Norge, gleden av å presentere en serie "bak kulissene"-videoer fra utviklingen av actionspillet Shadow Ops: Red Mercury. Her er femte episode, hvor fokuset er lydeffekter.

Shadow Ops: Red Mercury er en førsteperson action/thriller, hvor spilleren inntar støvlene til en profesjonell Delta Force-soldat. Spillet er action-orientert, men utviklerne ønsker å gi spilleren en virkelig god og unik filmatisk opplevelse, og har derfor hyret inn to Hollywood-studioer til å gjøre lydeffekter og musikk.

I den senere tid har Atari fått THX-godkjent lyden, og arbeidet med lydbildet gjøres nå i samarbeid med THX. Utviklerne forteller at de har innflytelse fra en rekke store Hollywood-produksjoner, blant annet Black Hawk Down, som et av lydstudioene har jobbet med tidligere.

I den femte videoen i serien, får vi se og høre mer om hvordan lydeffektene har blitt til. Utviklerne har med seg dyktige lydmenn fra filmer som Black Hawk Down og Gladiator, inkludert Peter Zinda, som er ansatt som lyddesigner. Han har tidligere blant annet jobbet med filmer som Blade II, American Beauty og Air Force One. Han siste film var Final Destination 2. I spillindustrien har han vært lydansvarlig i utviklingen av blant annet Resident Evil, Devil May Cry, Conquest: Frontier Wars og Tom Clancy's Ghost Recon.

Peter Zinda forteller i denne videoen hvordan de har tatt i bruk et stort lydbibliotek, og at alle våpenlydene er tatt opp i tre ulike versjoner. Videre fortelles det at lyden reflekteres i forhold til miljøet rundt spillern, og han forklarer om fordelene ved å ta i bruk Dolby Digital 5.1 i dataspill.

Spillet lanseres på Xbox 18. juni, og kommer på PC i oktober.

Siste fra forsiden