Eksklusive Shadow Ops-videoer - del 6

Gamer.no har, som eneste medie i Norge, gleden av å presentere en serie "bak kulissene"-videoer fra utviklingen av actionspillet Shadow Ops: Red Mercury. Her er sjette og siste episode, hvor fokuset er fysikk og kunstig intelligens.

Shadow Ops: Red Mercury er en førsteperson action/thriller, hvor spilleren inntar støvlene til en profesjonell Delta Force-soldat. Spillet er action-orientert, men utviklerne ønsker å gi spilleren en virkelig god og unik filmatisk opplevelse, og har derfor hyret inn to Hollywood-studioer til å gjøre lydeffekter og musikk. Spillets "motion capture" er gjort i samarbeid med spesialstyrker fra USA og det amerikanske forsvaret, og grafikken styres av en modifisert Unreal-motor.

Spilleren blir håndplukket av CIAs avdeling for spesialoppdrag for å finne og stoppe de beryktede "Red Mercury" - et miljø som bygger og selger atomvåpen i ryggsekker til terroristorganisasjoner. Spillere, og et elitelag bestående av spesialstyrker, må reise verden rundt på oppdrag for å hindre at verden tilintetgjøres. Shadow Ops: Red Mercury kommer med over 20 singleplayer-oppdrag i fotorealistiske miljøer, men vil også støtte en rekke flerspiller-moduser via Xbox Live og System Link. Inkludert mulighetene for å samarbeide.

Den nyeste filmen fokuserer på kunstig intelligens og fysikk, og Zombie Studios gjør det igjen klart at de er godt inspirert av Hollywood-produksjoner. Noe som vil gjenspeile seg i spillets utseende og lokasjoner. De ønsker at soldatene du ser i spillet, skal oppføre seg som det var en film.

- Du skal glemme at du spiller et spill. Det er vårt hovedmål, forteller Mark Long, administrerende direktør hos Zombie Studios.

En av animatørene, Steve Klett, forteller i denne videoen hvordan animasjonene er blitt til. Spillet bruker "motion-capture"-teknologi, og redigerer alle animasjoner i et sanntidsanimasjons-verktøy de kaller Karma. Her bestemmes "rag-doll"-fysikken, og hvordan den skal påvirke de ulike karakterene når de faller, blir skutt på, dør osv. Videre forteller Zombie om leppe-synkronisering, og fordelene med systemet de har tatt i bruk.

Spillet lanseres på Xbox 18. juni, og på PC i oktober.

Siste fra forsiden