Feature

Ukens nettutgivelser (uke 30)

Eksplosjonsfare og spionasje

Eksploderende spillhelter og lekre spioner er noe av det vi får leke oss med denne uken.

Hei, hei alle sammen. Livet er herlig, dere! Spesielt når nettet bugner over av gode spill, som bare venter på å plukkes ned til maskinene våre og underholde oss i timevis. Dette er ukens nettutgivelser:

Splosion Man (Xbox 360).

Xbox 360

På XBLA har vi kun fått ett nytt spill denne uken, nemlig Splosion Man. Her spiller du en kar som kan sprenge seg selv i luften (og ikke på en kjip "gå rett til helvete uten å passere perleporten"-måte som visse andre selvsprengere). Utviklerne lover en eksplosiv enspilleropplevelse, grensesprengende samarbeidsspill for opp til fire spillere og en flerspillerdel med smell i. Spillet har massevis av innhold (50 enspillerbrett og 50 flerspillerbrett), mye humor og en fargerik visuell stil.

Shatter (PS3).

PS3

Vi fortsetter med mer destruktiv action, denne gangen i form av Shatter, et Arkanoid/Breakout-aktig spill for PS3. Her er målet å knuse alle brikkene på skjermen ved hjelp av en ball (du vet hvordan denne typen spill fungerer, gjør du ikke?). Shatter har imidlertid flere spennende nyheter, slik som sirkelformede nivåer, og vi loves også kamper mot store fiender, fysikkeffekter og massevis av spennende bonuser som låser opp nye egenskaper.

Crystal Defenders (PS3).

Fra ødeleggelse hopper vi over til det motsatte, nemlig beskyttelse. Crystal Defenders er et fargerikt spill i "Tower Defense"-sjangeren, satt til Final Fantasy-universet. Her må du forsvare magiske krystaller ved å hindre serier med fiender i å nå dem. Heldigvis følger fiendene fastsatte ruter, så ved å putte inn ulike tropper langs disse rutene kan du forhåpentligvis holde krystallene trygge. Vi loves massevis av forskjellige typer fiender og forsvarstropper, pen grafikk og mange utfordringer. Spillet finnes også på Xbox 360 og Wii.

Det kom ingen nye PSP-spill denne uken. Besøk Sonys PlayStation-blogg for hele oppdateringen.

ColorZ (Wii).

Wii og DSi

ColorZ høres kanskje ut som navnet på et billig hjernetrimspill, men bak denne tittelen skjuler det seg faktisk et eksplosivt romskipspill som har visse likhetstrekk med Ikaruga. Her må du renske virus-infiserte planeter ved å absorbere virus som har samme farge som deg, og holde deg unna resten. Samtidig må du bekjempe farlige fiender og generelt prøve å holde deg i live så lenge som mulig. Om du trenger hjelp, kan du invitere opp til to andre spillere til samarbeid.

Heracles: Chariot Racing (Wii).

I Heracles: Chariot Racing får du ta del i kappløp med hestevogner. Spillet foregår i en mytologisk versjon av oldtidens Hellas, hvor helten Heracles utfordrer alt fra fabelvesener til greske guder, i tre forskjellige mesterskap. Handlingen finner sted på ti ulike baner, og underveis kan du bruke ulike våpen for å komme forbi konkurrentene dine. Opp til fire fartsgale personer kan spille på samme Wii.

Detana!! Twinbee (Virtual Console).

Det har også kommet to nye Virtual Console-spill denne uken, og begge er hentet fra Solens Rike. Detana!! Twinbee er et søtt skytespill med fargerik animegrafikk og overraskende blankpolert gameplay, mens Kirby's Dream Land 3 er et plattformspill av den typen vi har tusen av på Virtual Console.

DSi-eiere kan glede seg uhemmet over A Little Bit of... Dr. Kawashima's Brain Training Sudoku, som inneholder 100 Sudoku-nøtter. Wohoo?

Mata Hari (PC).

PC

Husker du Indiana Jones and the Fate of Atlantis? Hoveddesigneren bak denne eventyrklassikeren er nå tilbake med et helt nytt spill, utviklet sammen med sin tidligere LucasArts-kompanjong Noah Falstein. Spillet heter Mata Hari, og følger den kvinnelige spionen ved samme kallenavn. Året er 1910, Europa er i ferd med å forandre seg og hendelsene som bygger opp mot den første verdenskrigen er i gang. I dette pek-og-klikk-eventyret må du involvere deg i det politiske spillet om Europas fremtid, og utviklerne lover massevis av smarte gåter og morsomme minispill. Mata Hari kan kjøpes hos GamersGate.

Blackwell Convergence (PC).

Mata Hari er ikke det eneste etterlengtede eventyrspillet som har dukket opp denne uken. Vi har også The Blackwell Convergence, det neste spillet i serien om Rosangela Blackwell og hennes usynlige venn, Joey. Deres "jobb" er å finne sjeler som sitter fast i en slags spøkesletilværelse, og hjelpe dem videre. Noen ganger kan dette være lettere sagt enn gjort, ikke bare fordi at åndene selv skaper trøbbel, men også fordi omstendighetene som førte til at de ble spøkelser i utgangspunktet ofte kan være svært farlige.

Clutch (PC).

Fra spøkelsesaktige eventyrspill hopper vi over til noe helt annet - et brutalt racingspill inspirert av Carmageddon. Clutch foregår i en verden full av zombier, og slike er det jo alltid moro å drepe. Spillet blander racing og kamp, og finner sted i en åpen by hvor du kan kjøre dit du vil og gjøre det du vil. Totalt er det åtte forskjellige typer oppdrag, en mengde forskjellige kjøretøyer og oppgraderinger og massevis av vandøde som må splattes. Bare husk ekstra sterke vindusviskere, slik at du slipper å stirre på zombietarmer hele tiden. Clutch er nå tilgjengelig på Steam.

Super Laser Racer (PC & Mac).

Mer racing, om enn av en helt annen karakter, får vi i Super Laser Racer (som også vinner premien for ukens beste spillnavn). Dette spillet blander den visuelle stilen vi kjenner fra Geometry Wars med det raske racinggameplayet vi husker fra Super Sprint og andre slike "fugleperspektiv-bilspill". Naturligvis gjelder det ikke bare å kjøre bedre enn motstanderne, men også bruke massevis av fargerike våpen for å sette dem ut av spill. Spillet er tilgjengelig både på PC og Mac.

WW2: Time of Wrath (PC).

Strategientusiaster med heksagonfetish kan ta en titt på WW2: Time of Wrath, et spill som ser så komplisert ut at jeg frykter hjernen min vil eksplodere om jeg går i detalj. Men her får du i alle fall et realistisk, turbasert strategispill hvor du får ta kommandoen over en av de stridende partene under andre verdenskrig. Liker du å leke general vet du hva du har å gjøre.

Uken ville ikke vært helt den samme uten litt fargerik familiemoro. I My Kingdom for the Princess må du gjenoppbygge et magisk kongerike, mens i Farm Frenzy 3 må du drive bondegård. Og trenger du litt hjernetrim kan du ta en titt på World Mosaic 2 - et spill som ser mistenkelig mye ut som herlige Picross på DS.

Tex Murphy: Overseer (PC).

Nostalgi har vi også fått. Activision har utvilsomt lagt merke til at LucasArts har lansert mange av klassikerne på Steam, og følger etter med to pakker fulle av eventyrspill. Enten du liker Space Quest eller King's Quest får du massevis av billig eventyrmoro her - vel og merke hvis spillene funker på maskinen din (sjekk systemkravene).

Eventyrspill får du også på Good Old Games, hvor Overseer, det femte og siste spillet om gode, gamle Tex Murphy er ute. Og om du heller vil ha litt strategi kan du kose deg med Impressions fantasy-strategispill Lords of Magic SE, eller leke diktator og sjørøverkonge i Tropico-spillene på GamersGate.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Kamyran's Eye (PC).

Gratisspill

Den enes død er den andres brød. I dette tilfellet er det distribusjonsportalen Manifesto Games som er død, og rollespillet Kamyran's Eye 2 som er vårt brød. Det ble litt tøv, men uansett: Siden Manifesto er nedlagt har utviklerne av dette spillet, som tidligere ble solgt på portalen, gitt det ut gratis.

Tanaka's Friendly Adventure (PC).

Actionspillet Gum Drop Celestial Frontier lanseres snart på Xbox Live Community Games, men nå er en gratis PC-versjon ute. Her må du drepe fiender ved å slenge en hammer (festet til en kabel) rundt romskipet ditt. Ta også en titt på Tanaka's Friendly Adventure, et søtt lite spill hvor utforsking er i fokus. Du kan også teste det selvforklarende actionspillet Chainsaw Bastard og den uoffisielle etterfølgeren til klassiske Kung Fu Master.

Vi avslutter med et flash-spill som er mer spennende enn det ser ut. Monster's Den: The Book of Dread er et skikkelig rollespill som er overraskende vanedannende.

Det var det vi hadde for denne uken, men ta en titt på forrige ukes oppsummering om du fortsatt hungrer etter nye nettdistribuerte spill å sette tennene i.

Siste fra forsiden