Ekstrem racing med Sonic

Sega har kunngjort Sonic Riders, et nytt racingspill med hvor vår piggete helt får slå seg løs på PS2, Xbox og GameCube.

Piggsvinet Sonic er, som rørleggerutdannede Mario, en svært allsidig spillhelt. I Sonic Riders, som Sega lover blir en svært ekstrem spillopplevelse, får han og vennene hans (inkludert Knuckles, Storm, Jet, Tails og Web) prøve seg på svevebrett. Som vanlig i racingspill er målet å komme gjennom en serie baner før motstanderne, og for å sprite det hele opp litt, gir Sega deg tilgang på en rekke spesialbevegelser som kan brukes for å ødelegge for motspillerne.

For at svevebrettet ditt skal fungere ordentlig må du skaffe deg luft. En skulle tro at luft var tilgjengelig overalt, men slik er det ikke i Sonic Team sin verden. Her må du nemlig fylle opp luftbeholdningen din på gitte steder rundt om på banene, men du kan også få ekstra luft ved å utføre triks underveis. Brettet ditt bruker hele tiden opp luften din (som om det skulle vært bensin), men om du klarer å fly i luftstrømmen fra en motstander vil du kunne spare den verdifulle luften din. Motstanderen kan imidlertid skape problemer for deg om du gjør dette, ved å manipulere luftstrømmen slik at du faller.

Spillet kommer selvfølgelig med en rekke baner i ekte Sonic-stil (som Splash Canyon, Egg Factory, Sandy Ruin og Green Cave), samt en rekke ulike gameplaymoduser. Dessuten kan opp til fire spillere kjempe mot hverandre ved hjelp av delt skjerm. Sonic Riders skal etter planen lanseres denne vinteren, og produseres av Yuda Koshi, som har jobbet med titler som Puyo Puyo og Space Channel 5.

Siste fra forsiden