Electronic Arts gir ut neste Oddworld-spill

For få dager siden kom vi over rykter om at Electronic Arts skulle gi ut det fjerde Oddworld-spillet. Nå har en pressemelding fra EA bekreftet historien.

Electronic Arts har akkurat kunngjort at de har sikret seg utgivelsesrettighetene til det fjerde spillet i Oddworld-serien, som for øyeblikket går under navnet Stranger. At EA tar over utgivelsen av Stranger får den umiddelbare konsekvensen at spillet nå er listet opp til både PlayStation 2 og Xbox. Da Microsoft skulle gi ut spillet var det kun meningen med en Xbox-versjon.

Hovedpersonen i spillet, som for øyeblikket kun er kjent som Stranger, er en dusørjeger som tjener til livets opphold ved å jakte på kriminelle. Stranger er en ensom ulv som ikke mangler fiender ute etter hevn. Spillet foregår i Oddworld-universet sin versjon av den ville vesten, og vil antakelig komme med mange typiske "western"-detaljer samtidig som det inneholder mye av den klassiske stemningen og humoren vi finner i tidligere Oddworld-spill.

I tidligere Oddworld-spill har problemløsning vært det viktigste elementet, men i Stranger bærer gameplayet langt mer preg av action. Spillet vil også komme med mulighet for å fokusere mer på sniking, og de fleste situasjoner vil kunne løses på ulike måter. Stranger er den første Oddworld-helten som faktisk er rimelig sterk og som har de egenskapene som er nødvendige ikke å behøve å frykte kampsituasjoner.

I et intervju med Gamespot fortalte en av de to grunnleggerne av Oddworld Inhabitants, Lorne Lanning, at han venter at spillere vil bli svært overrasket over den nye retningen de har tatt serien i. Han håper også at spillet vil demonstrere at Oddworld Inhabitants kan mer enn å lage underfundige plattformspill.

Siste fra forsiden