PGL Major Krakow / Counter-Strike: Global Offensive

Ellevilt sluttspill i PGL-majoren starter fredag

To av favorittene møtes allerede i kvartfinalen.

Astralis ønsker å forsvare tittelen fra forrige major.
PGL eSports

DETTE ER PGL MAJOR KRAKOW

Vis mer

16-lags major-turnering med omlag åtte millioner kroner i premiepotten. Gruppespillet foregår i såkalt sveitsisk format, der hvert lag er nødt til å vinne tre kamper for å gå videre til sluttspillet. Taper et lag tre kamper, er laget eliminert. Sluttspillet foregår i et «best-av-tre» format.

Fredag skytes sluttspillet i gang under årets andre major i Krakow. Sluttspillet blir uten Håvard «rain» Nygaard og FaZe som gikk på tre strake nederlag i gruppespillet.

I tillegg til forhåndsfavorittene Astralis og SK oppnådde også Gambit, fnatic, North og Virtus.pro legendestatus. Overraskende nok kvalifiserte tyske BIG og brasilianske Immortals seg også for sluttspillet.

Sluttspillet byr som vanlig på en rekke godbiter. Astralis og SK barker sammen i et ellevilt oppgjør allerede i andre kvartfinale, mens overraskelseslagene BIG og Immortals følger deretter i et oppgjør få hadde spådd på forhånd.

Spennende sluttspill i vente

Håvard «rain» Nygaard og FaZe skuffet stort.
PGL eSports

Vår egen skribent Mathias Hynne, var i likhet med flere andre, skuffet over FaZe sin innsats under årets andre major, og frykter i tillegg utskiftninger.

– FaZe sin innsats i turneringen kan vel bare beskrives med et ord. Skuffende. Ingenting fungerte som det skulle, og sett bort fra et par enkeltprestasjoner fra «rain» og «NiKo» var det lite å feire. Jeg frykter dette betyr utskiftninger, siden noen av spillerne også underpresterte i Köln tidigere i juli.

Selv uten norsk deltakelse i sluttspillet, gleder Hynne seg allikevel til fortsettelsen. Han tror blant annet at overraskelseslaget BIG vil fortsette å imponere.

– Det blir et meget spennende sluttspill, med favorittene SK og Astralis allerede i kvartfinalen. Dette gjør jo selvfølgelig at et lag som på forhånd ble tippet på topp ikke kommer til finalen. Jeg tror SK blir for sterke mot Astralis i en jevn kamp. Videre tror jeg at Virtus.pro er den sterkeste konkurrenten, med et massivt polsk hjemmepublikum i ryggen. Likevel må jeg si meg imponert av BIG de siste ukene, og har klokkertro på at de sniker til seg en finaleplass mot alle odds. I finalen møter de SK, avslutter Hynne selvsikkert.

Sluttspillet starter fredag kl. 13:00. Kampene ser du på PGL sin Twitch-kanal hele helgen »

Resterende tidsskjema

Fredag 21. juli
13:00 Gambit - fnatic
16:30 Astralis - SK
20:00 BIG - Immortals

Lørdag 22. juli
13:00 North - Virtus.pro
16:30 Semifinale #1
20:00 Semifinale #2

Søndag 23. juli
15:00 Stjernekamp
17:30 Finale

Siste fra forsiden