Anmeldelse

Emperor Battle For Dune

De fleste ekte gamere husker nok den gamle klassikeren Dune 2, som revolusjonerte spillverdenen for mange herrens år siden. Spillet introduserte en helt ny sjanger innen dataspill, og siden den gang har det haglet med mer eller mindre vellykkede kloner av spillet. Hva skjer når man tar en klassiker og lager det i 3D?

Side 1
Side 2
Side 3

Men hva om man er flere?
Den aller beste grunnen til at man faktisk burde vurdere og kjøpe dette spillet, ligger i multi-player delen. Det å være flere som spiller spillet, er vanvittig morsomt. Da får du til fulle utnytte strategier og utspekulerte knep som man kan ha plukket opp mens man rundet spillet. Når man får skikkelig utfordring i form av levende og tenkende motstandere, da blir man helt oppslukt av spillets atmosfære og spillbarhet. Og da gjelder det også og ha lært seg nytten av de forskjellige enhetene man har, kontra de enhetene som fienden bygger. Emperor kan kanskje virke som et "bygg og send" spill, men det er det i høyeste grad ikke. Her må man bygge forskjellige enheter og bruke dem på riktig måte, ellers er man fortapt.

Spillet kan spilles både via TCP/IP, eller via Westwood OnLine (WOL). WOL er Westwoods egen programvare for å spille på Internett, noe lignende Battle.net til Blizzard. Noen spill krever at man har en spesiell CD i under multiplayer spill, som tilsier at alle må eie sin egen kopi av spillet, men slik er det ikke her. Når man skal spille multiplayer, trenger man en vilkårlig CD av de 4 som spillet inneholder. Meget bra Westwood. Til sammen kan opptil 8 spillere (4 på WOL) spille mot hverandre samtidig, noe som kan utgjøre en heseblesende og lang runde.

Men spiller man dette spillet på Internett, er det også en liten ulempe med det, nemlig WOL. Hvem som har sittet sammen og programmert WOL vet jeg ikke, men jeg vet at dersom jeg hadde eid Westwood, hadde jeg sparket dem for ganske så lenge siden. WOL preges av kamper som avbrytes ofte, vanskligheter med og koble seg opp mot andres kamper og merkelige feilmeldinger som dukker opp i tide og utide. Heldigvis har Westwood gitt ut en patch som ordner på en del av dette, samt en hel del andre bugs, men man kan fortsatt bli frustrert av og til. Men til tross for disse problemene, så er Emperor en rik multi-player opplevelse også på Internett.

Konklusjon
Emperor: Battle for Dune er en ny versjon av en klassiker, og jeg vil våge og påstå at det består prøven som en fullverdig "oppfølger". For personer som liker strategi spill av krigstypen er dette spillet nesten et must, men dersom man ikke liker denne typen spill, da bør man nok kanskje styre unna, for det er tross alt ikke noe revolusjonerende nytt å finne. Noe annet som må nevnes er at spillet først og fremst er best dersom du har tilgang til Internett. For det er her Emperor virkelig får boltre seg. For er man først bitt av basillen, da går det lang tid før man klarer og avvenne seg.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden