Counter-Strike: GO / Dreamhack European Minor

En håndfull norske lag forsøker å kvalifisere seg til neste Dreamhack-turnering

Epiphany, Panters, Lions og BX3 er blant lagene som skal i ilden denne helgen.

DreamHack Open Zowie i januar.
Adela Sznajder/Dreamhack

Denne helgen starter første runde av kvalifiseringen til turneringen Dreamhack European Minor. Turneringen vil være en del av Dreamhack Open Tours som foregår i Frankrike 14.-16. mai og det ligger over 400 000 kroner i premiepotten i tillegg til to plasser til offline-kvalifiseringen for ESL One Cologne.

To sjanser til å kvalifisere seg

DISSE ER DIREKTE INVITERT TIL ELIMINERINGSRUNDEN:

Vis mer

Team Dignitas
HellRaisers
Team AGG
Lounge Gaming
GODSENT
E-frag
SK Gaming
Preparation

Åtte lag er direkte invitert til første elimineringsturnering søndag 24. april, inkludert Team Dignitas med norske Ruben «RUBINO» Villarroel. Alle andre må først gjennom en åpen kvalifisering bestående av inntil 512 lag. De åtte beste herfra møter de åtte inviterte lagene på søndag, og fire vinnere går videre til Dreamhack European Minor.

Lørdag 30. april spilles en ny kvalifiseringsrunde, som betyr at lagene som røk ut denne helgen får en ny sjanse til å kvalifisere seg. Den siste elimineringsrunden holdes søndag søndag 1. mai. Igjen møter de åtte beste fra kvalifiseringen åtte inviterte lag, og denne gangen er invitasjonene basert på resultatene fra første kvalifiseringsrunde. Fire lag går videre herfra, slik at man til slutt står med totalt åtte lag som skal kjempe i sluttspillet i Frankrike.

Ruben «RUBINO» Villarroel og Team Dignitas er direkte kvalifisert til elimineringsrundene på søndag.
Dreamhack

Team Dignitas har allerede rukket å spille mange turneringer i 2016 og kan skilte med to andreplasser og tre topp fire-plasseringer. Hvis denne trenden fortsetter kan det godt hende vi får se «RUBINO» og resten av Team Dignitas på Dreamhack European Minor i mai.

Telenorliga-lag prøver seg

Det er også en rekke andre nordmenn som vil prøve seg denne helgen. Hele fem lag fra Telenorligaen er registrerte og klare til dyst i den åpne kvalifiseringen, inkludert Lions, BX3, GamersLeague, aNimus, Deadweight og regjerende seriemester Panters. Epiphany, anført av Anders «aNdz» Kjær, har også sagt at de ønsker å delta.

Du kan følge kvalifiseringen til Dreamhack European Minor på GamerTV.

Siste fra forsiden