Brutal fremtidsvisjon fra Ninja Theory

En slave og hans herskerinne

De første detaljene om Enslaved har dukket opp.

I forrige uke ble tittelen til Heavenly Sword-skaper Ninja Theorys neste prosjekt offentliggjort. Det eneste vi fikk vite om spillet da var navnet og at det foregikk i en postapokalyptisk verden, men nå har de første konkrete detaljene om handlingen og spillbarheten dukket opp. Disse stammer fra siste nummer av Gameinformer, og Destructoid har gjort dem tilgjengelig på nettet.

Bildene er fra Heavenly Sword

Enslaved foregår i en verden som har blitt ødelagt av tredje og fjerde verdenskrig. Menneskeheten har nesten forsvunnet fra jordens overflate, og de få som er igjen jaktes på av maskiner. Disse er gjenglevninger fra en tidligere krig, og selv om menneskeheten er på utryddelsens rand fortsetter maskinene sitt nihilistiske oppdrag om å drepe alt og alle.

Du spiller Monkey, en mann som møter en mystisk kvinne ved navn Trip. Trip trenger hans hjelp for å fine veien hjem, og for å skaffe den plasserer hun et bånd på Monkeys hode. Båndet vil knuse skallen hans hvis han ikke adlyder Trip, og dermed ender de to med å reise sammen gjennom ødelandet.

Skuespiller Andy Serkis (kjent for rollene som Gollum, King Kong) spiller Monkey, og manus er ved Alex Garland (28 Days Later, The Beach). Historien skal være inspirert av den kinesiske klassikeren Reisen mot Vest, som blant annet omhandler en mektig apekonge som kontrolleres av et magisk pannebånd.

Enslaved blir et actionspill av samme type som Heavenly Sword, men det skal være et større fokus på taktikk enn forgjengeren. Et eksempel på dette er et lite, flygende kamera Monkey kan bruke til å studere sine fiender. Kameraet kan oppdage svake punkter på maskinene og gi pekepinner på hvordan de bør angripes.

Dato og plattformer er fortsatt et mysterium.

Siste fra forsiden