Counter-Strike: GO / DreamHack Open Leipzig

En utrolig spennende finale ble avgjort etter overtidsdrama

Na`Vi stakk av med seieren i DreamHack Open Leipzig.

Adela Sznajder/DreamHack

Resultatliste

Vis mer

1. Natus Vincere (440 000kr)
2. Luminosity (175 000kr)
3-4. Astralis (85 000kr)
3-4. dignitas (85 000kr)
5-6. mousesports (26 000kr)
5-6. FaZe (26 000kr)
7-8. SK Gaming (17 000kr)
7-8. Virtus.Pro (17 000kr)

I helgens DreamHack-turnering i Leipzig var det til slutt Natus Vincere som stod igjen som vinnere etter å ha slått Luminosity 2-0 i finalen. En finale som hadde det meste, selv om sluttresultatet tilsier noe helt annet.

Turneringen inneholdt det meste, og med tre norske spillere var det også ekstra spennende for oss nordmenn å følge med på utviklingen.

En heidundrende finale

Om man bare ser på resultatet i finalen kan det se ut som at Na`Vi kjørte over brasilianerne, men om man ser på tallene bak forteller det en helt annen historie. Begge kartene endte 15-15 etter en heftig kamp mellom to av verdens beste AWP-spillere, og måtte avgjøres med overtid.

På Train lå begge lagene jevnt hele tiden, og ingen av de klarte å rykke fra det andre laget. Når 29 av 30 runder var det fortsatt jevnt, 15-14 til Na`Vi, og Luminosity måtte kjempe med begrenset utstyr mot et fullpakket Na`Vi. Brasilianerne vant utrolig nok runden og sikret derfor overtid. I overtiden var Na`Vi helt klart best, og vant til slutt kartet 19-16.

Andre kart, Cobblestone, startet på samme måte som første kart med nesten annenhver runde til hvert av lagene, men Luminosity klarte endelig å skaffe seg en liten ledelse etter første omgang. På stillingen 10-5 hadde Na`Vi ryggen mot veggen, men med imponerende spill av Egor «flamie» Vasilyev klarte laget å ta ledelsen 13-11, før begge kjempet seg tilbake og det til slutt endte opp i 15-15 igjen. I overtiden gjentok historien fra Train seg, og Na`Vi sikret seg seieren etter å ha vunnet 19-16 to ganger.

Dignitas imponerte, mens FaZe skuffet

Dignitas, med Ruben «RUBINO» Villarroel på laget, kom seg helt til semifinalen etter å ha slått blant annet mousesports og Virtus.Pro på veien. Det danske laget var på forhånd en underdog, men imponerte alle sammen på veien til den store bragden.

Med storspill av Markus «Kjaerbye» Kjærbye og vår egen «Rubino» var de nærme en finale, men ble slått på målstreken av et sultent og nådeløst Natus Vincere som på sin side var ute etter revansje etter flere gode turneringer i de siste, uten å vinne de.

Organisasjonen FaZe plukket nylig opp hele G2-laget, med Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad i spissen, og skulle satse hardt for å imponere i Leipzig. Det ble ingen suksess, og laget røyk tidlig ut i gruppespillet etter tap mot Luminosity.

Første kart i finalekampen mellom Na`Vi og Luminosity.
Les også
– Vi kommer til å bli værende på førsteplass

Siste fra forsiden