En video av et Harry Potter-rollespill har lekket på nett

Frister det med et action-rollespill i Harry Potter-universet?

OPPDATERT 16:35: Warner Bros. har blokkert videoen, men du kan se en GIF av deler av den lekkede traileren nedenfor (via @Toadsanime/Twitter).

Opprinnelig sak følger.

Natt til tirsdag dukket det plutselig opp en video av det som angivelig skal være et Harry Potter-rollespill. Videoen stammer angivelig fra en fokusgruppe i USA der en av deltakerne, som går under aliaset «VapeThisBro» på reddit, skal brukt mobilen sin til å filme det han ble vist.

Lenge før Harry Potter

Ifølge personen med det superkule brukernavnet er det snakk om et rollespill satt til det 1800-tallet, altså lenge før Harry Potter snublet seg gjennom Hogwarts, og det skal være et tredjepersons action-rollespill i en åpen verden. Du skal kunne spille som en av åtte forskjellige typer trollmenn, mens du utforsker Hogwarts for å få deg nye venner og finner hemmeligheter. Et «nytt magisystem» nevnes, og man skal kunne ta valg som påvirker om man er god eller ond.

Herr VapeThisBro mottok også noe skriblerier om spillet, som han har transkribert og lagt ut i Reddit-innlegget. Noe av det beskriver hva vi kan ha i vente.

Skjermbilde av videoen som viser figurskapingsverktøyet.

– Du er en femteårsstudent som nylig har kommet til Hogwarts med en latent evne for magi, med en unik evne til å spore og identifisere rester av en potent gammel kraft. Når du ankommer begynner det å skje merkelige ting i Forbidden Forest og problemer begynner å dukke opp innenfor skolens vegger. Sammen med professor Elezar Fig drar du ut på en reise gjennom både kjente og ukjente områder for å finne ut hva som ligger bak disse mystiske begivenhetene.

– I løpet av eventyret får du lage trylledrikker, mestre nye trylleformler, og oppdage fantastiske beist. Du skal kjempe mot mørke trollmenn, gobliner og andre overnaturlige fiender, og finne ut sannheten bak din egen skjebne.

Verken tittel, utvikler, slippdato eller stort sett noe som helst annet er kjent, men spillet skal være under utvikling for øyeblikket. Du kan se videoen øverst i artikkelen.

Men hva er dette egentlig?

Det er nok likevel lurt å være skeptisk til mye her. For alt vi vet kan dette være en video av et spill som var under utvikling en gang, men som har blitt avbrutt. Eller – og dette er ganske lite sannsynlig – så kan det være en svært omfattende forfalskning av dampinhaleringskisen. Hvem vet.

Les også
Kommentar: Heia dem som vil boikotte Harry Potter-dataspillet

Det vi vet er at Warner Bros. sitter på Harry Potter-lisensen og har gitt ut spill fra universet tidligere, så antageligvis er det de som vil stå som utgiver. Enkelte har også lagt sammen to og to, og funnet ut at studioet Avalanche Software (ikke Just Cause-studioet, men Disney Infinity-studioet) søkte etter forfattere med en «dyp forståelse av britisk kultur og grammatisk presentasjon» i fjor, som det jo er greit å ha i tilfelle man lager no' Harry Potter-greier.

Etter videoen å dømme er prosjektet uansett relativt tidlig i startgropen, så vi får neppe spillet før om en god stund.

LES OGSÅ: Citadel: Forged with Fire er en blanding av Skyrim og Harry Potter »

Siste fra forsiden