Ender's Game-spill skrinlagt

Shadow Complex-skaperne syntes rett og slett at det ble for uoriginalt.

Ender's Game er sannsynligvis en av de mest leste science-fiction-romanene noensinne, og forteller historien om genibarnet Ender Wiggin og hans trening for å utkjempe en galaktisk krig mot romvesenrasen Formics. Vi har sett spill basert på verre konsepter enn dette, og da spillmatiseringen av boken ble annonsert så det lenge lyst ut.

Forfatter Orson Scott Card har også skrevet flere bøker basert på Shadow Complex-universet.

Ifølge spillnettstedet Joystiq kan vi nå se langt etter en spillversjon av sci-fi-klassikeren, i hvert fall fra Chair Entertainment. De har nemlig lagt fra seg prosjektet fordi de ikke ble fornøyd med resultatet.

– Vi hadde, og har, et fantastisk design for Ender's Game-spillet, men et av Epic Games' hovedmål er å skape unike og originale konsepter. Jeg vet ikke helt om dette spillet passer inn i den strategien lenger, så så du ser det sannsynligvis ikke. I hvert fall ikke fra oss. sier Chair-medeier Donald Mustard til nettstedet.

Ender's Game skulle være nedlastbart til en hel rekke konsoller, håndholdte såvel som stasjonære, og finne sted i simulasjonsrommet «Battle Room» hvor store deler av bokens handling foregår. Det er likevel en viss sjanse for at en annen utvikler plukker opp prosjektet fortsatt.

Spillet skulle utvikles av Chair Entertainment, som gjorde stor suksess med sitt Shadow Complex til Xbox 360 i fjor. Nylig har de gjort desto større suksess med iPhone-utgivelsen Infinity Blade, som er tidenes raskest selgende spill til plattformen.

Siste fra forsiden