Monkey Island-duo gjenforenes

Ene ansetter den andre

Legendene Tim Schafer og Ron Gilbert skal jobbe sammen igjen.

Som tidligere kolleger har legendene Tim Schafer og Ron Gilbert nærmest definert en sjanger ved å stå bak spill som The Secret of Monkey Island (1990) og Monkey Island 2: LeChuck's Revenge (1991) – helt sentrale eventyrspill på starten av 90-tallet.

Mens Tim Schafer de siste årene har drevet utvikleren Double Fine, har Ron Gilbert hatt relativt god suksess med Hothead Games – der han var kreativ sjef fra januar 2008 til april i år. Resultatet ble spillene Death Spank og Death Spank: Thongs of Virtue.

Får vi et nytt spill i samme klasse?

To legender

Nå er Gilberts neste karrierevalg klart, ifølge GameSpot har kompisen Schafer ansatt spilldesigneren i Double Fine.

I et intervju med Kotaku kommer det frem at det ikke er helt klart hva Gilbert faktisk skal gjøre hos Double Fine.

– Han er den offisielle Ron Gilbert. Men han startet her som vise-Ron Gilbert, vi ville være sikre på at dette forholdet funker, sier Schafer.

Mindre spøkefullt kommer det frem at Gilbert ble ansatt på grunn av et eget prosjekt han holdt på med i Double Fines lokaler. Akkurat hva dette prosjektet er vet vi ikke, men det er visst noe den nostalgiske fansen vil sette pris på.

– Det er en idé jeg har jobbet med i mange år. Jeg har snakket med Tim om den de siste månedene og prosjektet har hele tiden kommet opp som samtaletema. Det er veldig annerledes enn Death Spank, veldig interessant. Fans av de gamle eventyrspillene vil like det, forteller Gilbert.

Double Fine jobber for tiden med Costume Quest, som kommer ut denne høsten under THQ-paraplyen. Utvikleren skal også har tre andre prosjekter underveis. Det er uklart om Gilbert-spillet er ett av disse tre.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden