League of Legends / Gigacon

Enigma vant 30 000 kroner etter «walk over» i Gigacon-finalen

Ndurance mener finalemotstanderen brøt reglene.

Riot

Under årets Gigacon slet arrangøren med store internettproblemer. En konsekvens av dette ble at finalen i League of Legends, mellom Enigma eSports og nDurance Gaming, enten måtte spilles veldig sent på natten eller gjennomføres online på et senere tidspunkt.

Fjorårets finale ble spilt klokken 05 på natten og var et mareritt for begge lag. Derfor ønsket årets finalister å utsette finalen til etter arrangementet for å unngå en lignende fadese. Tidspunktet ble satt til tirsdag 13. oktober klokken 18:00.

DETTE ER GIGACON:

Vis mer

LAN-arrangement på Exporama i Skjetten fra 1. oktober til 4. oktober. Spillturneringene ble samlet under fanen Gigacon Prime og fokuserte på League of Legends, Hearthstone, Counter-Strike og Heroes of the Storm. Det var totalt 160 000 kroner i premiepotten.

Da kampen skulle spilles oppsto det kraftige diskusjoner mellom lagene. nDurance oppdaget nemlig da at deres motstander hadde byttet ut to av spillerne sine. I lobbyen fant de to andre – høyere rangerte – spillere. Disse prøvespiller for tiden for Enigma.

Lederen for nDurance Gaming, Henrik Årdahl, er opprørt og skuffet over hvordan Gigacon har håndtert denne situasjonen.

– Vi møter opp i spilllobbyen, klare til kamp mot det vi tror er Enigma som var på Gigacon. I stedet stiller de med ny top lane-spiller og jungler. Dette overrasket oss veldig ettersom vi hadde trent og forberedt oss på noe annet. Vi hadde heller ikke fått noe informasjon om endringene på forhånd, sier han til Gamer.no.

Arrangøren endret reglementet for å tillate spillerbytter

I følge Gigacon sine nettsider skal årsaken til spillerbyttet være at de opprinnelige spillernes kontrakt utløp før finalekampen. Dermed ble dette en veldig spesiell situasjon.

I reglementet til Gigacon står det blant annet at laget kan bruke spillere som er registrert i deres turneringsverktøy, Battlefly, 12 timer før kampstart. De to nye spillerne skal ha vært det. Men det samme reglementet sier også at alle spillerne må være til stedepå Gigacon og ha gyldig LAN-billett. De to nye spillerne oppfylte med andre ord ikke disse kravene.

Henrik Årdahl i nDurance Gaming er skuffet over hvordan Gigacon har håndtert finalen i League of Legends.

– Det ble altså plutselig godtatt at Enigma skal få spille med nye spillere, uten at vi har blitt informert. Vi synes det er tydelig at Gigacon-administratorer velger å endre regelverket sitt i favør til Enigma. Jeg synes det hele er på grensen til favorisering av dem, mener Årdahl.

Årdahl understreker også at det blir veldig feil av Enigma å godta et kamptidspunkt – for så å endre lagoppstillingen og skylde på at kontraktene til de som ble byttet ut hadde gått ut. Dette skal være grunnen til at nDurance derfor nektet å spille kampen selv om de risikerte å tape på «walk over».

– Enigma lyver til administratorene

Da Gamer.no snakket med Enigma i forkant av denne finalekampen, ble de spurt om organisasjonen hadde skilt veier med lagets norske jungler Nicholas «NicoThePico» Korsgård. Laget har nemlig brukt en annen spiller i denne posisjonen den siste tiden. Spilleren selv ble også spurt om dette. Begge parter avkreftet at nordmannen er ute av laget og NicoThePico fortalte at han ikke har spilt med laget i det siste fordi han har slitt med sykdom i etterkant av LAN-et.

Et annet lag i Gigacon-turneringen fikk også problemer i forkant av deres møte med Enigma. Enigma sendte inn klage på motstanderlagets oppførsel i spillets lobby, og det endte med at denne motstanderen ble diskvalifisert. Begrunnelsen for diskvalifiseringen var at administratorer for turneringen mente laget angivelig løy til dem om deres rolle og oppførsel i situasjonen.

Les også
777 og Bifrost sikret de siste sluttspillplassene

På bakgrunn av dette mener Årdahl at også Enigma burde fratas plassen i turneringen.

– Enigma lyver til administratorene. De har fremdeles kontrakt med sin jungler og det har jeg beviser på. Hvis deres motstander ble diskvalifisert for å lyve tidligere i turneringen, så bør administratorene se nærmere på hva Enigma gjør når de lyver om at spillerne deres ikke kan stille på grunn av utgått kontrakt, sier Årdahl.

Gigacon peker på klausul som lar administrator endre regelverket

Administrator for Gigacon sin League of Legends-turnering, Tommy Haaland, understreker til Gamer.no at de lot Enigma stille med en ny lagoppstilling fordi dette var en meget spesiell og uforutsigbar situasjon. Samtidig er det en klausul i regelsettet som tilsier at administratorer kan endre regelverket dersom det behøves. De valgte å benytte seg av denne.

På sine nettsider peker arrangøren blant annet på at nDurance ikke var samarbeidsvillige i samtalene rundt kampen og at de nektet å godta en utsettelse av kampen. Samtidig skriver de at administrator informerte nDurance om endringene i lagoppstilling-reglene i god tid.

– Gigacon mener de har gitt oss informasjon, men det er regelrett løgn og pisspreik. Det gjør det ikke bedre at de nå i ettertid går ut med uttalelser på sine hjemmesider hvor de prøver å skjule sine egne feil og legge skylden over på oss. Det gjør meg faktisk en smule forbanna, tordner Årdahl og fortsetter:

– Vi sa også at vi godtok en utsettelse av kampen dersom Enigma spilte med det samme laget som under LANet. Så det de sier er mildt sagt tåpelig.

Enigma: – Vi er skuffet over at vi ikke fikk spilt finalen

I etterkant av at Enigma ble tilkjent seieren, kom de med en uttalelse på sin nettside. Her skriver organisasjonen at de under Gigacon gav en administrator beskjed om at de måtte spille med en annen lagoppstilling dersom finalen ble utsatt. Videre uttrykker de skuffelse over at kampen ikke ble spilt.

– Vi er skuffet over at vi ikke fikk spilt finalen mot nDurance Gaming slik vi hadde planlagt. Vi sympatiserer også med seerne som ønsket å se de avgjørende kampene bli spilt. Vi ønsker at seerne hadde blitt gitt den «best-av-fem»-runden de ble lovet.

Som vinner av Gigacon 2015 mottar Enigma 30 000 norske kroner. nDurance er ikke diskvalifisert fra turneringen og tilegnes derfor andreplassen og 20 000 kroner.

Hverken Gigacon eller Enigma ønsker å kommentarer saken ytterligere utover sine offentlig uttalelser.

Siste fra forsiden