Dota 2 - ESL One

Enorm Dota 2-turnering i Tyskland denne helgen

Verdens beste lag kjemper om 1,2 millioner kroner foran 50 000 tilskuere.

Dette er fra IEM World Championship som ESL arrangerte i Katowice tidligere i år.
ESL/Helena Kristiansson

Commerzbank Arena i Frankfurt blir en virtuell slagmark når Dota 2-delen av ESL One avsluttes denne helgen. Arenaen har en publikumskapasitet på over 50 000 mennesker, og er en av de ti største fotballstadioner i Tyskland. Dermed blir ESL One en av de aller største Dota 2-turneringene noensinne, med potensielt femdobbelt så mange tilskuere som The International 4.

De regionbaserte kvalifiseringene begynte så langt tilbake som 4. april, og ble avsluttet 31. mai. Ut av denne kvalifiseringen var det lagene Mousesports, Fnatic, Cloud 9, Evil Geniuses, Vici Gaming og Invictus Gaming som kom seirende, og slutter seg til de to forhåndsinviterte lagene Alliance og Na'Vi i Tyskland.

Kampene starter lørdag 28. juni klokken 11:00 norsk og avsluttes på kvelden søndag 29. juni. Premiepotten lagene kriger om ligger på omtrent 1,2 millioner kroner.

Du ser alle kampene på ESL sin Twitch-kanal og sendeskjemaet er som følger:

28.06.2014 - 11:00 - Team IG mot mousesports
28.06.2014 - 14:30 - Vici Gaming mot Fnatic
28.06.2014 - 17:30 - Alliance mot Cloud 9
28.06.2014 - 20:30 - Natus Vincere mot Evil Geniuses

29.06.2014 - 11:00 - Semifinale A
29.06.2014 - 14:30 - Semifinale B
29.06.2014 - 17:30 - Storfinale

Trenger du en innføring i Dota 2? Vår seerguide gir deg alt du bør vite »

Fra en konsert i Commerzbank Arena.

Høyt nivå

Det kan virke som flesteparten av lagene har ligget i hardtrening det siste året. Det generelle nivået er mye høyere enn vi har sett tidligere. I fjor på denne tiden var svenske Alliance nærmest ustoppelig, men selv om de er utrolig sterke også i år er de andre lagene så gode at forskjellene er minimale.

En rask titt på hva de forskjellige lagene har oppnådd i vårsesongen illustrerer dette:

Evil Geniuses har vist seg utrolig sterke med seiere i både The Summit og nylig avsluttede HyperX D2L Western Challenge. Etter lengre tid med gjennomsnittlige plasseringer har amerikanerne kommet i godformen og dominerer nesten alt de deltar i.

Fnatic har tatt topplasseringer i de fleste turneringene de har spilt i på vårparten i år. De er et av de mest stabile lagene i Dota 2, men det virker som de har funnet det ekstra høygiret i senere tid og ser sterke ut enn noensinne.

Mousesports er et veldig ferskt lag, de ble sponset først i midten av mai, men har vist sterke tendenser i blant annet DreamHacks DreamLeague. I tillegg har de flere førsteplasser fra mindre turneringer spilt tidligere i vår.

Les også
Nordmann er ute av tyrkisk topplag

De to kinesiske lagene Vici Gaming og Invictus Gaming rangeres nesten alltid blant de største utfordrerne i alle turneringene de deltar i, og det er sjeldent man ser en større internasjonal turnering uten kinesiske lag blant topplasseringene.

Cloud 9 har ingen førsteplasser fra virkelig store turneringer, men de har flere andreplasser fra turneringer som DreamHacks Dreamleague og Dota 2 Champions League.

Til slutt har vi ukrainske Na'Vi som kan skryte av en førsteplass og to andreplasser i de tre International-turneringene, og som alltid yter sitt beste i de større turneringene.

Som vi ser er det kanskje ingen umiddelbare favoritter, og vi kommer nok til å se intens kniving om topplasseringene.

Watch live video from esltv_dota on www.twitch.tv

Siste fra forsiden