Enter The Matrix selger seg til topps

Til tross for lunkne omtaler hittil har Ataris Matrix-baserte spill Enter The Matrix solgt vanvittig bra. Faktisk så bra at det nå er det mestselgende videospillet, med over en million solgte enheter i Nord-Amerika og Europa første uken.

Det uvanlig at et spill som i snitt får 70% score selger så bra. Spill som selger bra ligger normalt sett på 90%. Atari har sendt ut totalt 4 millioner kopier av spillet, som har en veil. pris på kr. 499,- i Norge, og står for 60 prosent av salget i Nord-Amerika, og 40 prosent i Europa. Det kan virke som om folk kaster seg over alt som har Matrix i seg, uavhengig av hva kritikerne sier. Filmens mottagelse er ikke ulik spillets, men det hindrer ikke folk i å gå mann av huset.

Dette kan komme godt med for Atari, ettersom brødrene Wachowski, som står bak spillet, får godt betalt for jobben. Fremdeles venter de penger fra selskapet. I et dokument som nylig ble frigitt på det amerikanske nettstedet The Smoking Gun, går det frem hvor mye penger som er i omløp før og etter lanseringen av dette spillet.

Det går blant annet frem at Interplay, som tidligere hadde lisensen på spillet, betalte Warner Bros og Wachowski-brødrene 1 million dollar for lisensen. 1 million ble overført når Atari (tidligere Infogrames) tok over distribusjonen. Ytterligere 1 million ble flyttet til Warner Bros.' konto mot slutten av fjoråret, og Atari står fortsatt i gjeld med flere millioner som skal betales i løpet av året og neste år.

Siste fra forsiden