Fortnite

Epic går til sak mot spilltester som lekket Fortnite Chapter 2-detaljer

Epic Games

Fortnite-utvikler Epic Games har gått til rettssak mot en spilltester som angivelig skal ha avslørt detaljer om spillets store overhaling, kalt Fortnite Chapter 2. Det melder nettstedet Polygon.

Les også: Ubisoft saksøker tenåring for å ha «ødelagt» Rainbow Six Siege med juksetjeneste »

Brøt taushetserklæring

Sykes skal blant annet ha avslørt det nye Fortnite-kartet.

Epic skapte store overskrifter tidligere denne måneden, da studioet sendte Fortnite inn i et sort hull. Spillet var borte i nesten to dager, før det spratt frem igjen med blant annet et nytt kart og flere nye funksjoner. Den store avdukingen ble imidlertid ikke like hemmelig som utvikleren hadde håpet, og Epic legger nå skylda på en Ronald Sykes.

Ifølge sakspapirene skal Sykes ha vært hyret inn som spilltester for Fortnite Chapter 2 i slutten av september. Til tross for å ha signert en taushetserklæring skal han, i ukene som fulgte, ha røpet flere detaljer via Twitter – inkludert et bilde av det nye Fortnite-kartet og at det ville være mulig å svømme og kjøre båt i Chapter 2.

Ifølge utviklerens advokater er det umulig å si hvor mye skade lekkasjen har gjort og vil fortsette å gjøre. Epic krever erstatning, i form av et uspesifisert pengebeløp, for kontraktsbruddet og for Sykes' urettmessig tilegnelse av yrkeshemmeligheter.

– Informasjon er valuta. Sykes tok det han lærte som en spilltester for Epic og tjente på det. Han gjorde det på bekostning av Epic og Fortnite-spillere som ventet spent på den nye Fortnite-sesongen, men som fikk den planlagte overraskelsen ødelagt på grunn av Sykes' lekkasjer, heter det i søksmålet.

Det er ikke første gang Epic har slitt med Fortnite-lekkasjer.
I fjor saksøkte utvikleren en tidligere ansatt for å ha avslørt hemmeligheter »

Siste fra forsiden