Rainbow Six Siege

Ubisoft saksøker tenåring for å ha «ødelagt» Rainbow Six Siege med juksetjeneste

Skal ha tjent gode penger på juksingen.

Ubisoft

Ubisofts taktiske, nettbaserte skytespill Rainbow Six: Siege har økt markant i popularitet siden lanseringen i 2015, men fortsetter å bli plaget av juksing. Nå har Ubisoft gjort et viktig grep i den forbindelse, melder nettstedet Polygon.

Spillutgiveren har nemlig saksøkt et selskap ved navn MizuSoft, som åpent står bak juksetjenester til Rainbow Six Siege.

Ubisoft hevder i søksmåldokumentene at MizuSoft har solgt jukseprogramvare verdt flere hundre tusen dollar til sammen. Programvaren brukes blant annet til å gjøre våpen i spillet vesentlig kraftigere, til å vise skjulte fiender og gi spillere utvidet synsfelt.

Ubisoft

Kostbar skade

MizuSoft sitt hovedprodukt skal være en abonnementstjeneste som gir spillere tilgang til juksefunksjoner til en pris på rundt 13 dollar per dag eller 77 dollar per måned.

Selskapets hjemmeside driftes angivelig av en mindreårig person, og inntektene fra juksetjenesten kanaliseres ifølge Ubisoft gjennom et legitimt webdesignfirma som visstnok drives av moren til den mindreårige gjerningspersonen.

Ifølge spillutgiveren har jukseprogrammene blitt lastet ned og brukt av Rainbow Six siege-spillere tusenvis av ganger og gitt inntekter på flere tusen dollar hver måned. Utgiveren selv hender på sin side å bruke «enorme» pengesummer på å fikse skaden som er påført spillet av jukseprogrammene.

MizuSofts hjemmeside er i skrivende stund ikke lenger funksjonell og inneholder kun en kort melding om at selskapet vil nedlegges fra og med den 24. oktober.

Rainbow Six Siege ble lansert 1. desember 2015 til stort sett positiv omtale, også her på verket, og nådde 35 millioner spillere i juni i fjor. Spillet fortsetter til dags dato å motta oppdateringer.

Les også: Rainbow Six Siege hiver seg på Battle Pass-trenden »

Siste fra forsiden