Norwegian Rainbow Six Siege League

Lørdag avsluttes Norwegian Rainbow Six Siege League

– Håper også at vi får se flere norske klubber slenge seg med, sier kommentator Rønningen.

Privat/Ubisoft/montasje Gamer.no

DETTE ER KVARTFINALENE

Vis mer

Keep it 100 - Stabæk Momentum
GoodNight - Fantorangen
Evil Manbabies - Ionized Esports
The Gentlemens - Bitfix Gaming

Lørdag skytes sluttspillet i Norwegian Rainbow Six Siege League i gang, med kampstart klokken 10:00 med kvartfinalene. Sendingen starter først klokken 13:00 med semifinalene. Turneringen har pågått siden slutten av april. Thomas «Snurreleif» Rønningen er kommentator for ligaen, og han forteller litt om hvordan det ordinære seriespillet forløp seg.

– Så langt har vært noenlunde forutsigbart i den forstand at nivået er veldig varierende, og at en del lag har trukket seg når de har merket nivåforskjellen. Ellers er samtlige av forhåndsfavorittene mine videre til sluttspillet på lørdag.

LES OGSÅ: Offisiell norsk Rainbow Six-liga er i gang

Rønningen sier at alt har gått som forventet så langt, og forteller at alle hans favoritter er med videre.

– Mine personlige favoritter slik braketten er nå er nok Evil Manbabies, Fantorangen og Keep it 100. Tror Evil Manbabies og Fantorangen vil ta seg til finalen, hvor Evil Manbabies trekker det lengste strået til slutt.

Se sluttspillet på lørdag fra klokken 13:00 på vår Twitch-kanal »

– Muligheten for vekst er der

Før sesongen snakket Rønningen om at han håpet at dette ville gjøre Rainbow Six-miljøet større. Han er usikker på om det har skjedd.

– Det er vanskelig å si noe om miljøet har vokst, men det har hvertfall fått mer eksponering, samt at det ble langt flere påmeldte enn vi hadde trodd, hvilket tyder på at det er potensielt større bredde i Norge. Muligheten for vekst er der hvis vi får på plass jevnlige turneringer.

LES OGSÅ: Slik setter du opp Rainbow Six Siege-server

Thomas «Snurreleif» Rønningen gleder seg til sluttspill.
Privat

Rønningen sier at sesongen har gått så etter planen at lite har overrasket han.

– Største overraskelse og skuffelse er vanskelig å svare på, da de antatt beste lagene, med unntak av QEC Abusers som trakk seg, har tatt seg relativt komfortabelt videre. Største skuffelsen må vel være at en avdeling fikk såpass mange lag som trakk seg Ellers synes jeg gjennomføringen har gått relativt bra og smertefritt, forteller Rønningen.

Les også
Anmeldelse: Rainbow Six Siege

Kommentatoren gleder seg til en lang og slitsom stream på lørdag, og håper så mange som mulig kommer og ser på.

– En lang sending fra klokken 13:00 med tilsynelatende jevne best av tre-kamper og lag som først nå vil merke akkurat hvor mye de vil vinne for de ekstra lommepengene, kvalifiseringsplass og tittelen som offisiell Norgesmester. Har vært mange av de samme kartene i sendingene opp til nå, og mulig de to mest populære vil fortsette å bli valgt, men sannsynligheten for flere kart er større. Tror lagene blir nødt til å spille litt mer strategisk.

LES OGSÅ: Her er Rainbow Six Sieges første norske figur

Håper på ny sesong

Når sesongen er over håper Rønningen at mulighetene vil være der for enda en sesong for mer moro utover året.

– Jeg tror og håper at det blir en ny sesong, hvor vi da får en dedikert toppdivisjon med de lagene som kom seg til sluttspillet, og en 2. divisjon med eventuelt likestilte avdelinger slik vi har hatt i ligaen i år, hvor de beste lagene i avdelingene kjemper om opprykk, sier Rønningen før han legger til.

– Håper også at vi får se flere norske klubber slenge seg med, slik som Stabæk Momentum. Håper også å ta lærdom av et par ting på logistikk/administrative biten, som f.eks. at vi får til å vise "hovedkampen" på et annet tidspunkt enn de øvrige, slik at vi kan få bedre seertall jevnt over. En toppet og mer "kompetitiv" liga vil nok også øke underholdningen og interessen for toppligaen

Siste fra forsiden