Rainbow Six Siege

Her er Rainbow Six Sieges første norske figur

Håvard «Ace» Haugland introduseres i skytespillets neste utvidelse.

Etter fem år med spillbare figurer fra alle verdens hjørner, er det endelig Norges tur til å få være med i Rainbow Six Siege. Spillets første nordmann ble offisielt avduket mandag, som en del av den kommende Steel Wave-utvidelsen.

Se hva som blir nytt i Operation Steel Wave. (Video: Ubisoft)

Håvard «Ace» Haugland er navnet på den 33 år gamle operatøren fra Lærdalsøyri i Vestland fylke. Ace blir med på angripernes side og stiller med spesialutstyret S.E.L.M.A. Aqua Breacher, som slår digre hull i vegger og tak.

– Sylinderen kastes på hva det enn er som Ace prøver å sprenge opp, og så åpner den seg opp. Den eksploderer én gang på gulv, tak og luker, mens på vegger ruller sylinderen nedover for å aktivere sprengladninger opptil tre ganger, skriver Ubisoft.

I tillegg til Ace introduserer Steel Wave sørafrikanske Thandiwe «Melusi» Ndlovu til forsvarersiden. Melusi stikker kjepper i hjulene for motstandere med sitt Banshee Sonic Defense-system, som både bråker når fiender er i nærheten og som hindrer dem i å stikke av.

– Banshee Sonic Defense-systemet plasseres på overflater, akkurat som Maestros Evil Eyes, men det krever ingen manuell styring. Med en gang en motspiller går nærme nok, begynner det å ule og bremser farten på spilleren.

Kartoppussing og forsvarsalarm

House er et av de opprinnelige kartene i Rainbow Six Siege.
Ubisoft

Som med andre oppdateringer denne sesongen byr Steel Wave også på en overhaling til ett av spillets kart. Denne gangen er det House som skal forvandles, og Ubisoft melder blant annet om bedre plass og mer vertikalitet – som du kan se eksempler på i videoen til høyre i artikkelen.

Ellers lokker Steel Wave blant annet med en ny Proximity Alarm, som går av hver gang en fiende kommer i nærheten av den. Utviklerteamet varsler også små justeringer til flere av spillets figurer, som du kan lese mer om på spillets nettsider.

En offisiell slippdato for Operation Steel Wave er ikke satt, men trolig kommer den en gang i juni. De som ønsker seg en smakebit før den tid kan være med å teste oppdateringen via spillets testservere på PC.

Ubisoft saksøker Google og Apple fordi de selger Rainbow Six Siege-klone.
Mobilspill skal være nær identisk med Ubisoft-spillet »

Siste fra forsiden