Intervju

Cowana - Rainbow Six Siege

Norske «Mrofficer88» ledet Cowana til toppen av Rainbow Six Siege

– Vi kommer inn som et nytt og frisk lag som kommer til å lage rabalder og røre, sier den norske treneren.

Murat «MrOfficer88» Motevalli er trener for Cowana.
Cowana

Lørdag 16. Januar ble det klart at klubben Cowana kvalifiserte seg til den europeiske ligaen i Rainbox Six Siege, med norske Murat «MrOfficer88» Motevalli som trener. Cowana kommer fra Challenger-ligaen som er andredivisjon i Europa. I toppdivisjonen er det ti lag som konkurrerer om å skaffe seg «Global points» som bestemmer om man kvalifiserer seg direkte til Six Invitational. Six Invitational er den største turneringen spillet har.

I den europeiske ligaen vil de møte lag som Natus Vincere, G2 og Virtus Pro. Det er også gjennom denne ligaen at de kan kvalifisere seg til Six Major, der 16 lag konkurrerer om over fire millioner kroner.

LES OGSÅ: – Alliance er som en familie for meg

Håper på topp fire

Murat «MrOfficer88» Motevalli håper laget hans kjemper seg inn blant topp fire.
Cowana

Motevalli forteller til Gamer.no om hvilke forventninger han har til laget når det kommer til ligaen og hvordan han føler Cowana er annerledes enn de allerede etablerte lagene i ligaen:

– Våre forventninger er at vi kommer inn som et nytt og frisk lag som kommer til å lage rabalder og røre for de lagene som har vært der en stund. Jeg har fem sultne unge menn som ikke lar seg skremme av noe, og med tom mage vil vi overraske. Vi håper å oppnå gode resultater - og med det mener jeg at topp fire hadde ikke overrasket oss, men vi aksepterer topp seks, noe vi anser som meget bra for vår debutsesong, forteller Motevalli før han legger til.

– Vi har en god struktur og disiplin i laget, samt et treningsregime som jeg mener ikke mange andre har i ligaen akkurat nå. Når det er sagt er vi ekstremt ydmyke tross alt og gleder oss veldig til å representere klubben, samt vise at vi fortjener plassen vår på toppnivå.

LES OGSÅ: Satser på e-sport i Trondheim sentrum

– Motevalli virker å passe laget som hånd i hanske

Thomas «Snurreleif» Rønningen gleder seg til å se Cowana.
Privat

Norges fremste Rainbow Six-ekspert, Thomas «Snurreleif» Rønningen mener Cowana må jobbe hardt for å beholde plassen.

– Jeg tror det er trygt å si at Cowana kvalifiserer til å bli kalt en underdog, som har kvalifisert seg gjennom knallhard jobbing, og de slo forhåndsfavoritten MnM i Relegation Finals. MnM tapte deretter mot Rogue som spilte for å beholde plassen sin.

Rønningen mener at Motevalli er en klassisk trener, noe som har hjulpet laget.

Les også
Anmeldelse: Rainbow Six Siege

– Motevalli virker å passe laget som hånd i hanske da han er mer en trener i ordets rette forstand. Han får det beste ut av folk og lærer de å tenke som et lag, og jobbe og slite for hverandre. Han er heller ikke fremmed for å være direkte hvis han må det, men har samtidig et hjerte av gull, som gjør han til en veldig tradisjonell trener.

– Han leder et lag fullt av spillere som riktignok var respektert og noenlunde kjent før de rykket opp, men det et trygt å påstå at de overrasket de aller aller fleste da de slo MnM. Selv om laget har spillere som kan utmerke seg individuelt, så er det summen av alle spillerne som gjør de til et så sterkt lag som de er nå.

LES OGSÅ: Norske «Rubino» har signert for Valorant-klubb

Likevel er han litt usikker på hvordan laget vil prestere.

– Hvorvidt de har muligheten til å hevde seg er jeg noe skeptisk til, da divisjonen kanskje er den jevneste av samtlige regioner, og det er et veldig veldig høyt nivå og individuelle talenter som alene kan gjøre det vanskelig for lag som Cowana. Hvis de jobber like godt som de har gjort frem til nå, så er det absolutt ikke utenkelig at de kan berge plassen. Noe mer enn det vil være en ren bonus, og en stor prestasjon, avslutter Rønningen.

Datoene til ligaspillet er enda ikke publisert. Six Invitational 2020 er i gang i disse dager, og det ventes at datoene for neste sesong blir klare etter dette er ferdigspilt 21. februar.

Siste fra forsiden