Rainbow Six Siege

Ubisoft dropper planer om Rainbow Six Siege-turnering i Emiratene

Etter kritikk fra spillere.

Ubisoft

Ubisoft vil likevel ikke holde en planlagt Rainbow Six Siege-turnering i De forente arabiske emirater. Det kunngjorde utvikleren denne uken.

Rainbow Six Siege.
Ubisoft

Beslutningen kommer bare dager etter at planene først ble avduket, og etter enormt press fra spillere og fans – som har stilt seg svært kritiske til å holde turneringen i et land som ikke prioriterer menneskerettigheter.

En underskriftskampanje, signert av over 13 000, trakk spesielt frem det at homofili er ulovlig i Emiratene. Det funker dårlig når det sitter LHBT-individer på kommentatorteamet for Rainbow Six Siege, som blant annet kommentator Geo Collins poengterte på Twitter.

I en uttalelse på Twitter hevder Ubisoft at det, gjennom samtaler med regjeringen i De forente arabiske emirater, hadde sikret trygghet for alle spillere og ansatte – uansett legning, kjønn eller kulturell bakgrunn. Likevel valgte utvikleren å lytte til protestene, og turneringen blir nå flyttet.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

– Vi hører høyt og tydelig at medlemmer av det internasjonale Siege-fellesskapet stiller spørsmål ved dette valget, og vi har besluttet å flytte Six Major-turneringen i august 2022 til en annen Rainbow Six Esports-region. Det nøyaktige stedet er enda ikke bestemt.

Videre påpekte Ubisoft at det ikke har gitt opp satsingen på turneringer i regionen kjent som MENA – det vil si Midtøsten og Nord-Afrika. Utvikleren utelukker ikke å holde fremtidige arrangementer i regionen, som Ubisoft anser som en nøkkelregion innen spillbransjen.

LES OGSÅ: League of Legends-utvikleren avbryter samarbeid med saudiarabisk partner »

Siste fra forsiden