Riot Games - Neom

League of Legends-utvikleren avbryter samarbeid med saudiarabisk partner

Fikk voldsom kritikk.

Riot Games

Onsdagens kunngjøring fra Riot Games om et samarbeid med saudiarabiske Neom ble møtt med krass kritikk fra både fans og selskapets ansatte. Nå har League of Legends-utvikleren snudd i døra, og samarbeidet er avsluttet.

– Gikk for fort frem

Neom – en ny saudiarabisk by som skal stå ferdig i 2025 – ble plukket ut av Riot som ny partner for League of Legends-turneringen LEC. Tanken var tilsynelatende å få et fotfeste for e-sporten i Midtøsten, men forbindelsen til det saudiarabiske regimet ble kraftig kritisert.

Saudi-Arabia er beryktet for sitt avslappede forhold til menneskerettigheter, der kvinner blant annet har strenge regler for hva de kan og ikke kan gjøre. I tillegg er homofili fortsatt ulovlig i landet, med straffer som strekker seg fra pisking til dødsstraff.

Flere har påpekt det bisarre med at LEC kunngjorde samarbeidet samtidig som organisasjonen har et Pride-symbol på Twitter-profilen sin.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Etter hvert som kritikken fortsatte å hagle valgte Riot til slutt å blåse av avtalen – bare 14 timer etter den ble kunngjort. Via selskapets nettsider erkjenner E-sportssjef Alberto Guerrero at teamet gikk for fort frem i jakten på å etablere seg i et nytt marked.

– Som et selskapet og som en liga vet vi at det er viktig å innrømme når vi har gjort feil og å jobbe fort for å rette på dem. Vi jobber fortsatt for alle spillere over hele verden, inkludert de i Saudi-Arabia og Midtøsten, men etter mer refleksjon har LEC avsluttet samarbeidet med Neom, med umiddelbar virkning.

– I et forsøk på å utvide vårt økosystem for e-sport gikk vi for fort frem for å få til dette samarbeidet, som skapte splid med nettopp det spillersamfunnet vi ønsker å utvide. Vi bommet på våre egne forventninger denne gangen, og vi lover å gå gjennom våre rutiner for å sørge for at dette ikke skjer igjen.

Mens LEC-samarbeidet røk har Neom også inngått en lignende avtale med e-sportarrangøren Blast. Dette ble avduket tidligere i uka, men til sammenligning har nyheten om Blast fått langt mindre oppmerksomhet. Hvorvidt det vil endre seg nå gjenstår å se.

Siste fra forsiden