Epic saksøker tidligere ansatt for å ha lekket Fortnite-detaljer

Utvikleren hevder hemmeligheten rundt spillets meteor ble spolert.

Epic Games

Epic Games har saksøkt en tidligere ansatt som etter sigende skal ha avslørt detaljer om den fjerde sesongen av Fortnite Battle Royale. Det melder blant annet Polygon.

En tidligere spilltester for Epic Games skal visstnok ha lekket hemmeligheter om kommende Fortnite-oppdateringer.
Epic Games

I søksmålet hevder Epic at Thomas Hannah, tidligere spilltester for utvikleren, trosset en taushetserklæring og delte konfidensiell informasjon om den mystiske meteoren som hang over spillbrettet i flere uker i april og mai. Meteoren var en viktig del av spillets fjerde sesong, og mange spillere brukte mye tid og krefter på å oppklare mysteriet.

Ber om erstatning

Hannah skal ifølge Epic ha delt informasjonen med en bekjent, som publiserte alt i en reddit-tråd som siden har blitt slettet. Tråden dukket først opp noen uker etter Hannahs siste dag hos Epic, men utvikleren mener å ha sporet lekkasjen tilbake til testeren.

Epic ber om erstatning for tyveri av yrkeshemmeligheter samt for skaden utvikleren påstår at ble påført Fortnite. Hvor store summer det er snakk om kommer ikke frem i sakspapirene.

I sitt motsvar nekter Hannah for flere av utviklerens anklager, spesielt det at han delte informasjon med viten om at alt ville bli lagt ut på Reddit. Han innrømmer riktignok å ha brutt taushetserklæringen og at han snakket med Reddit-brukeren om kommende Fortnite-opppdateringer uten tillatelse fra Epic.

Hva som skjer videre blir opp til en dommer, men trolig vil det ta noen måneder før vi får høre mer om saken.

Dette er ikke Epics første Fortnite-søksmål.
I fjor gikk utvikleren til sak mot flere spillere som jukset i skytespillet »

Siste fra forsiden