Fortnites fjerde sesong bringer med seg store nyvinninger

Endringer til spillbrettet, et nytt Battle Pass og mer Save the World-innhold.

Fortnite Battle Royale-spillere har brukt de siste ukene på å spå meningen med den gigantiske meteoren som har hengt faretruende over spillbrettet. Tirsdag kom det endelige svaret på gåten, med lanseringen av Fortnites fjerde sesong med innhold.

Fjerde sesong av Fortntie er lansert.
Epic Games

I Season 4-oppdateringen har meteoren omsider krasjlandet på jorda, med den konsekvensen at spillbrettet har gjennomgått store forandringer. Blant annet er Dusty Depot forvandlet til et digert krater kalt Dusty Divot, og man kan også finne ytterligere endringer andre steder på kartet.

Ellers har utvikleren introdusert en rekke nyvinninger til opplevelsen, som du kan lese gjennom i sin helhet på spillets nettside. VIktigst av endringene er kanskje at hodeskudd nå vil registreres selv om kula går gjennom en annen del av kroppen først – for eksempel en arm eller et ben. Epic har også fjernet armbrøsten fra spillet.

Som tidligere bringer denne sesongen også med seg et nytt Battle Pass, med en bunke kosmetiske gjenstander. Passet kan ikke kjøpes for ekte penger, og koster i stedet 950 V-Bucks – Fortnites egen spillvaluta. Det er riktignok mulig å veksle ekte penger inn i V-Bucks, men valutaen kan også opptjenes ved å utføre oppgaver og utfordringer i spillet.

Save the World-nytt

Spillere som eier Save the World, den spiller-mot-miljø-fokuserte avdelingen av Fortnite, kan også glede seg over flere nyheter. Season 4 byr blant annet på en ny oppdragssekvens, der man må utforske hva som har skjedd etter meteorens kollisjon med jorda.

Oppdateringen introduserer flere nye spillbare figurer til Save the World, som alle er inspirert av superhelter. Hver av figurene har sine egne egenskaper og spesialiseringer, som du kan lese mer om på Fortnites nettsider.

Fortnite Save the World er tilgjengelig på PC, PlayStation 4 og Xbox One. Foreløpig må du betale for å få tilgang til spillet, men Epic planlegger å slippe det gratis en gang i løpet av 2018. Fortnite Battle Royale er ute på PC, PlayStation 4, Xbox One og iOS, og koster ingen ting å laste ned eller spille. En Android-versjon skal også være på vei, men noen lanseringsdato har Epic ikke gått ut med.

Hva skjer når PUBG møter Fortnite Battle Royale på slagmarken?
Se de to skytespillene ta opp kampen mot hverandre i fanskapt video »

Siste fra forsiden