Counter-Strike: GO

Epiphany Bolt-spillerne løses fra kontraktene

– Å ikke finne en stabil lagoppstilling var anstrengende for begge parter.

Epiphany Bolt deltok på Gigacon 2016. Der kom de på andreplass etter å ha tapt mot Norse i finalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I april ble Anders «aNdz» Kjær og spillerne i Temp.no plukket opp av den amerikanske organisasjonen Epiphany Bolt. Senere annonserte de planen om tilby spillerne lønn i løpet høsten. Slik gikk det ikke. Nå er nordmennene fristilt fra sine kontrakter med klubben de signerte med for et halvt år siden.

Kyle Adkins er grunnlegger av Epiphany Bolt.
Privat

– Vi er enige om at vi ikke nådde målene våre og progresjonen var ikke slik vi ønsket på dette stadiet, forteller Epiphany Bolts grunnlegger Kyle Adkins til Gamer.no.

Mange utskiftinger

Klubblederen tar ikke lett på avgjørelsen, men en ustabil lagoppstilling er blant hovedgrunnene til at partene nå går hver sin vei.

– Dette var en veldig vanskelig beslutning for meg og organisasjonen, ettersom vi har den høyeste respekten for «aNdz» og jeg tror han er den beste personen jeg har jobbet med e-sport i hele min min karriere. Vi ble enige om at det å ikke finne en stabil lagoppstilling var anstrengende for begge parter, og at «aNdz» nå forsvinner et par måneder vil sette samarbeidet på prøve. Da var det best å gå hver vår vei. Dette var en gjensidig situasjon fri for drama, understreker Adkins.

– Sammen med «aNdz» har vi fått stor suksess. I løpet av denne reisen har vi deltatt i en rekke nettbaserte turneringer med gode resultater og viktig erfaring. Vi plukket opp dette laget rett før Copenhagen Games og vi er fornøyd med det valget. Vi kan trygt si at vi hadde et av Norges beste lag under vår fane, står det i artikkelen på klubbens hjemmeside.

Spillerne får overta både ESWC- og Telenorliga-plassen, men Epiphany Bolt har ingen planer om å forlate Norge. De ser på muligheten for å satse på andre titler enn Counter-Strike.

Anders Kjær under Gigacon 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Vi blir i Norge, men har øynene på et par andre spill. Hvis «aNdz» får en stabil lagoppstilling vil vi elske å jobbe med ham igjen, sier Adkins til Gamer.no.

Lagleder Anders Kjær synes det er en trist dag for begge parter, men gjentar at det ikke er noe dramatikk rundt denne avgjørelsen.

– Det var rett og slett bare det riktige å gjøre nå. Jeg blir borte en periode på grunn av jobb, det vil si at vi får en ustabil lagoppstilling en god periode. Dette er ingen parter tjent på, så jeg initierte en samtale med Kyle, der jeg la fram mitt syn på saken. Selv om vi begge har troa på hverandre ble vi enige om at det var riktig å gå hver vår vei.

– Skal finne de rette spillerne og slå hardt tilbake

Kjernen i laget har vært Anders «aNdz», Adam «PAINT» Fjellum og Kristian «KORN» Hokland, men hele syv spillere vært innom i løpet av de siste seks månedene, inkludert «Maak», «Kalle», «DaY», «enix», «Polly», «Neto» og «Moen».

Les også
Sesongen fortsetter med knallharde kamper både på topp og i bunn

DISSE SPILLER FOR TEMP.NO NÅ:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Adam «PAINT» Fjellum
Markus «maak» Karlsen
Pål «Polly» Kammen

– Vi har ikke klart å skape oss en stabil lagoppstillig, og det tærer på organisasjon og spillere. Vi ser frem til å bruke tid på å finne de rette spillerne og slå hardt tilbake. Vil takke Epiphany Bolt for den enorme støtten de har gitt oss det siste halvåret, spesielt Kyle Adkins og Marius Bekk for innsatsen de har lagt ned på våre vegne. De er den beste og mest profesjonelle organisasjonen jeg noensinne har spilt for, så jeg ønsker dem alt godt på deres vei videre.

Epiphany Bolt er invitert til ESWC i Paris i slutten av oktober. Gutta ønsker å delta på dette som Temp.no eller i annet embede, men det blir uten kaptein «aNdz». Inn kommer Bjørn «Skurk» Maaren som erstatter.

Siste fra forsiden