Epyx-klassikere til DS, PSP og Wii

System 3 planlegger å lage nyversjoner av California Games, Impossible Mission for PSP, DS og Wii. I tillegg kommer deres egen The Last Ninja-trilogi.

Både System 3 og Epyx burde være kjente navn for gamere som har vært med en stund. System 3 har spill som The Last Ninja og Putty-serien på samvittigheten, mens Epyx i lengre tid hadde monopol på gode sportsspill, samtidig som de var ansvarlige for klassikere som Pitstop II og Impossible Mission.

Impossible Mission (C64)

Epyx var en gang så store at de valgte å utvikle sin egen håndholdte spillmaskin - med katastrofale følger for selskapet. Epyx gikk under og maskinen deres ble solgt til Atari, som gav den ut som Atari Lynx. System 3 har imidlertid overlevd, på tross av at de har holdt en ekstremt lav profil de siste årene, og nå har de kjøpt rettighetene til Epyx sitt store spillbibliotek.

I Januar vil System 3 gi ut Impossible Mission for PSP og DS, mens California Games vil følge i mai. Begge spillene vil være 2D, slik som originalversjonene, og Impossible Mission vil til og med bruke den animerte hovedpersonen fra originalen. Ellers vil grafikken være oppdatert, som seg hør og bør med slike nyversjoner.

Impossible Mission er et plattform/hjernetrimspill hvor du må redde verden fra en gal professor, og California Games er et utradisjonelt sportsspill med skating, BMX-sykling, frisbee-kasting og andre idretter urbane Californiere drev med på åttitallet. Nyversjonen av California Games inneholder dessuten både Summer og Winter Games som innebygd ekstramateriale.

California Games (C64)

Både Impossible Mission og California Games kommer også til Wii, og Wii-lanseringen vil etter planen finne sted omtrent tre uker etter lanseringen til DS og PSP. System 3 er store tilhengere av kontrollsystemet til Wii, det ser ikke ut som dette er det siste Wii-tilhengere får høre fra den kanten. Løpsøvelsene fra Summer Games med Wii-kontrolleren burde bli en svært interessant opplevelse.

System 3 jobber også med nyversjoner av The Last Ninja-trilogien for DS og PSP. Dette er isometriske actioneventyr der vi må hjelpe en ninjakriger gjennom intrikate miljøer fulle av fiender og feller, og System 3-sjef Mark Cale forteller at nyversjonene vil være tro mot originalene, men komme med enda flere skjermer. Om vi ikke også får en lagrefunksjon denne gangen, er det nok mange som protesterer høylydt.

For en stund siden fortalte vi at System 3 også jobbet med en versjon av det klassiske karatespillet IK+ for PSP, men det er ikke klart hva som har skjedd med dette prosjektet siden sist.

Siste fra forsiden