eSport Norway inviterer til NM under årets SpillExpo

Det er duket for finalekamper i blant annet League of Legends, Dota 2 og  StarCraft II.

Bilde fra fjorårets arrangement.
eSport Norway

Når SpillExpo inviterer Norges spillinteresserte til messen 8. til 10 november, skjer det samtidig store ting på esportsfronten. eSports Norway skal holde sine avsluttende runder og finaler for å finne ut hvem som er best i Norge i League of Legends, StarCraft II, Dota 2, Street Fighter 4 og Tekken Tag Tournament 2. Dette melder eSports Norway i en pressemelding.

Frem til nå har deltakere kjempet seg frem gjennom regionale kvalifikasjonsrunder i spillene – nå står det 128 igjen fordelt mellom de fem spillene. Alle er de sultne på å få sin del av premiepotten som er på over 100 000 kroner.

En fullstendig timeplan for de fem spillene, samt mer informasjon om selve arrangementet, kan du finne på eSport Norways nettsider.

Fra 400 til 5000 påmeldte

Arrangementsleder Renato Mahmutagic har var også med på å arrangere mesterskapet i fjor, og forteller at de lærte mye på det forrige arrangementet.

– Vi hadde mye vi hadde lyst til å gjøre, ting vi kunne og ting vi ikke kunne, og da merket vi litt på at en del med produksjon og turneringspåmeldingene var utfordrende. Vi lærte mye på dette, og stiller med et tre ganger så stort engasjement i år, forteller han.

Og det ser ut som de har lykkes med veksten. I fjor var det mellom 300 og 400 som meldte seg på turneringene – i år kan arrangementet skryte av å ha hatt nesten 5000 påmeldte.

– Esport er fremtidens sport

I tillegg har brukeropplevelsen fått et løft, forteller Mahmutagic. Besøkende skal kunne kose seg med en stor stand på 450 kvadratmeter der det skjer mye esportsprell hele helgen. Han har stor tro på at publikum vil like det de ser, ikke minst av erfaringene i fjor

– Vi fokuserer mye på at de besøkende skal ha det gøy. Vi vil være en unik arena som handler om å gi best mulig opplevelse. Vi tror esport er fremtidens sport, og det er det vi jobber med, forteller han.

– Til syvende og sist er suksessen bak esport avhengig av at folk vil ha det. Vi kan ha verdens beste spillere i Norge, men om ingen gidder å se på så hjelper ikke det veldig mye. Det er at publikum skal ha det bra som er hovedfokus.

Les også
Counter-Strike-lag har fått McDonalds-burger oppkalt etter seg

Nå håper esportentusiasten at publikum vil sette pris på årets tilbud, og at de kan bidra til å løfte norsk esport videre. Bare det siste året har nivået på spillere og arrangement her til lands blitt bedre – og engasjementet fra publikum har også fått seg et løft, mener han.

– Vi tror dette er starten på et helt nytt kapittel, og vi håper at vi innen neste år klarer å dra oss opp på et internasjonalt nivå, håper Mahmutagic.

Norgesmesterskapene i de fem spillene kan du se live på SpillExpo-messen mellom 8. og 10. november. Ellers kan du også følge arrangementet på nett via eSport Norways nettsider.

Les også: Alt er klart for årets Spillexpo

Siste fra forsiden