Esportfans forarget over StarCraft II- og Dota 2-krasj

Blizzard sier at WCS- og The International-kollisjonen er utilsiktet.

Deler av internett har vært i fyr og flammer etter det ble kjent at Blizzard kjører regionale finaler i StarCraft II-mesterskapet WCS samtidig med Valves Dota 2-turnering The International. WCS-finalene finner sted 10. og 11. august, samtidig som de to siste dagene i The International.

Skal du se på StarCraft II...

På blant annet StarCraft II-møteplassen TeamLiquid.net har debattanter diskutert kampkrasjen, og enkelte virker å tro at det er gjort med overlegg fra Blizzards side for å ødelegge for konkurrenten.

Ikke med vilje

I en oppdatering på Reddit har Blizzards Kim Phan prøvd å kjølne debatten med et oppklarende innlegg. Ifølge Phan er det uheldig at de to begivenhetene krasjer, men at det ikke var tilsiktet.

– Faktum er at etter hvert som esport har vokst med flere arrangement, flere spill og flere seere, blir det nesten umulig å unngå krasj. Mange store helgearrangement har allerede flere spill, der kampene sendes samtidig, forklarer Phan.

... eller Dota 2?

Grunnen til at Blizzard havnet på akkurat 10. og 11. august skal henge sammen med planene om å holde de endelige WCS-finalene sammen med ESL under Gamescom 19. til 25. august.

– For å gi våre partnere tilstrekkelig med til å planlegge og gjennomføre globale finaler på Gamescom, var det kun en kort tidsperiode der vi kunne ha regionale finaler, forteller Phan.

To store esport-turneringer

The International skjer fra 7. til 11. august i Valves hjemby, Seattle. Femten av de seksten konkurrerende lagene har allerede blitt invitert, mens den siste plassen tilfaller den som knuser motstanderen i en kvalifisering like før arrangementet. Premiepotten er rekordstor, med over 15 millioner norske kroner.

Blizzards World Championship Series går over tre sesonger i 2013, der de som har akkumulert mest poeng etter tredje sesong får kjempe i storfinalen under årets BlizzCon. Fanmessa finner sted i Anaheim 8. og 9. november i år.

Les også: Koreansk dominans i DreamHack Valencia Les også: Dota 2-turnering med rekordstor premiepott

Siste fra forsiden