Esportgigant saksøkes etter bitcoin-skandale

ESEA-brukere satte ikke pris på å bli lurt trill rundt med skjult program.

Etter avsløringene om at esportsarrangøren ESEA hadde lagt inn skjult kode i klientprogramvaren sin, har det egentlig vært stille en stund. Nå blusser det opp rundt den underlige situasjonen igjen, etter at en tre forsmådde ESEA-brukere tar organisasjonen til retten. Dette ble først gjort kjent via Reddit.

Trekløveret krever at ESEA-situasjonen blir behandlet av rettssystemet, og ber om kompensasjon for skader i hele seks ulike lovbrudd, blant annet for bedrag og brudd med forbrukerrettigheter.

Uhumsk bitcoin-logg.

Det spørs hvor langt søksmålet kommer. ESEA-sjef Eric «Ipkane» Thunberg har lenge bedyret at den uheldige oppførselen var resultatet av én enkelt ansatt som lurte bitcoin-koden inn i klienten. De lugubre aktivitetene skal ha stjålet ressurser fra maskiner verden over i to uker.

Det skjulte programmet skal ha krevd betydelige ressurser fra brukernes maskiner, og krever dermed økt strømbruk og overoppheting som kan korte ned maskinvarens levetid.

Virtuell valuta

Bitcoin er en virtuell «myntenhet» hvor nye «mynter» skapes via en form for kryptografi. Valutaen genereres ved at maskiner utfører avanserte matematiske regnestykker. I det siste har det vært mye blest rundt det virtuelle systemet.

Totalt sett ble det skapt bitcoin-valuta til en verdi av over 21 000 kroner. ESEA bestemte seg for å gi bort til American Cancer Society, samt doble summen ut av egen lomme. Premiepotten i deres egen ESEA League, som lar spillere konkurrere i Counter-Strike-spillene samt League of Legends og Team Fortress 2 fikk også et innskudd tilsvarende svindelsummen.

Les også: E-sport-arrangør i Bitcoin-skandale

Siste fra forsiden