Et helt lag utestenges fra League of Legends

Kvalifiseringen til sesong 3 er dermed over før den begynte.

Det er ikke mange dagene siden utvikleren av det populære nettspillet League of Legends utestengte to proffspillere for godt. I en forumoppdatering i går viste Riot Games nok en gang at de ikke tar lett på dårlig oppførsel.

Nå har de utestengt ytterligere tre spillere, alle medlemmer av samme lag. Utestengingen av de tre spillerne gjorde at hele laget nå er diskvalifisert fra den kommende turneringen i helgen. Der skulle de etter planen tevle om en plass i tredje sesong av League of Legends Championship Series.

En av spillerne blir utestengt som en følge av gjentatte rapporteringer om skittkasting, støtende språk, rasisme, antisemitisme og truende oppførsel. Ifølge utvikleren har han blitt rapportert i 18 % av alle kampene han har spilt.

Det slutter ikke der. Denne personen har hatt tre andre spillerkontoer tidligere, alle har endt med permanent utestenging fra spillet. Han er også eieren av en annen konto som har en rekord få ville vært stolte av.

Ingen andre har fått like mange klager mot seg på EU West, serveren han befant seg på. Ingen spiller, verken før eller siden, har greid å oppføre seg like dårlig. Han fikk over tusen klager i løpet av de 375 dagene kontoen var aktiv.

Tre lagkamerater

Denne oppførselen ser ut til å ha smittet over på en av lagkameratene, som også har slengt med leppa, vært truende og hatt en negativ holdning til med- og motspillere. Verre er det at kompisen ved flere anledninger har innrømmet DDOS-angrep på flere motspillere.

Et slikt angrep sender så store mengder med data til offeret at legitim datatrafikk ikke kommer gjennom. Denne personen har også hatt to andre kontoer som også har blitt utestengt på livstid.

Det tredje medlemmet av laget ble utestengt i tolv måneder. Han har også oppført seg ekstremt dårlig, og vært truende og ufin mot andre spillere. Riot forklarer at kun 1 av 10000 spillere viser dårlig oppførsel på et slikt nivå.

Dermed er det over og ut for et av lagene i helgens konkurranse. Ingen erstatningslag blir satt inn siden det er så kort tid til sluttspillet startet. Dermed starter den ene gruppen med et lag mindre.

Du kan følge kampene i helgens kvalifisering på hjemmesiden til League of Legends.

Les også: Tredje League of Legend-sesong nærmer seg
Les også: Her er resultatene fra helgens Intel Extreme Masters

Siste fra forsiden