Et nerdete frieri

DS har mange bruksområder

En amerikansk programmerer fridde til kjæresten ved å programmere favorittspillet hennes på DS.

Da Bernie Peng skulle fri til kjæresten Tammy Li bestemte han seg for å gjøre det på en ganske uortodoks måtte. New Jersey-mannen tilbrakte over en måned med å programmere en versjon av favorittspillet hennes, Bejeweled, til DS. Ikke bare fikk Li en egen DS-utgave av et spill som ikke har blitt utgitt på konsollen, men hun fikk et frieri på kjøpet.

Dette var sikkert skjermen som kom da hun svarte ja.

Peng hadde programmert inn en animasjon som ble aktivert når Li nådde en viss poengsum. For å sørge for at kjæresten ikke gikk glipp av frieriet var poengsummen ganske lav. Li tok ikke denne manglende tilliten til hennes spillferdigheter ille opp og svarte ja. Det hører med til historien at DS-en var en Valentinsgave.

Ifølge nettsidene til avisen The Star-Ledger tar ikke Bejeweled-utvikler PopCap bruddet på opphavsretten så veldig alvorlig:

– De fleste spillutviklere ville ikke likt at folk manipulerer spillene deres, men han fikk jo jenta. Som en gjeng nerder kan vi ikke annet en å ta av oss hattene våre for Bernie, sier Garth Chouteau fra PopCap.

Frieriet skjedde i desember i fjor, men PopCap har ikke uttalt seg om saken før nå. Ikke bare ignorerer de Bernies lille forbrytelse, men skaffer seg samtidig litt gratisreklame ved å gi 200 gratiseksemplarer av Bejeweled 2 Deluxe som gjestegaver i bryllupet til Peng og Li. PopCap har også tenkt å betale for parets flytur under bryllupsreisen.

Peng og Li planlegger å gifte seg i september. Ifølge Peng er forberedelsene til bryllupet tøffere en å programmere et spill fra grunnen av:

– Det var ganske lett, dette er mye vanskeligere.

Siste fra forsiden