Fire Emblem

Etter 30 år skal Nintendo slippe det første Fire Emblem-spillet på engelsk

Valget om å kun selge det i en begrenset periode har imidlertid fått kritikk.

Helt siden det ble gitt ut i 1990 har det aller første Fire Emblem-spillet kun vært tilgjengelig på japansk. Nå har Nintendo imidlertid kunngjort planer for å bøte på det, og en engelsk versjon er offisielt på vei.

Fire Emblem kommer til Nintendo Switch med engelsk språk.
Nintendo

Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light heter spillet, som altså skal gi rollespillfans utenfor Japan sjansen til å oppleve eventyret om prins Marth. Alt av innhold fra originalen er på plass, og Nintendo har også slengt på et par nye funksjoner.

Spillere som kjemper seg gjennom kongeriket Talys med de over 50 spillbare figurene, får blant annet spole tilbake spillet og prøve kamper om igjen. Man kan også skru opp hastigheten på fiendenes turer og enkelt opprette og vende tilbake til lagringspunkter. Du kan se hvordan det hele fungerer i traileren øverst.

Blandet mottakelse

Nintendo har lagt til noen nye funksjoner.
Nintendo

Nyheten om at Fire Emblem omsider skal gis ut på engelsk har blitt tatt godt imot av seriens fans. Måten Nintendo velger å selge spillet på har riktignok ikke fått like mye skryt.

Når Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light slippes 4. desember, vil det nemlig kun være tilgjengelig i en begrenset periode. Akkurat hvor lenge har Nintendo ikke sagt noe om, så de som ønsker seg spillet risikerer altså å gå glipp av sjansen dersom de venter for lenge.

Samme taktikk ble også brukt da Nintendo slapp Super Mario 3D All Stars i begrenset opplag for Switch i september. Også den gang fikk beslutningen en god dose kritikk, men tydeligvis var det ikke nok til å overbevise Nintendo om å droppe tidsbegrenset tilgjengelighet.

LES OGSÅ: Nintendo åpner likevel for kansellering av forhåndsbestillinger »

Siste fra forsiden