Anmeldelse

Everglide Gaming Mat

Everglide innehar et av de mest anerkjente navnene på markedet når det kommer til musematter. De har vært med helt siden markedet eksploderte og har med utallige versjoner av sine matter blitt en faktor å regne med.

Side 1
Side 2

Vi har tidligere testet forskjellige produkter fra denne produsenten, uten å bli helt overbevist. Denne gangen står to enkle matter på menyen, men kan de gjøre suksess der tidligere produkter har feilet?

fUnc 1030 ankommer i en stilig metalleske, og Steelpad byr på en gratis dose teflontape når du kjøper produktene deres. Med disse Everglide-mattene fulgte absolutt ingenting. Det er som regel ikke behov for verken bruksanvisning eller teflontape for å nyte godt av en ny og fin musematte, men når konkurransen har blitt så hard ville det vel ikke drepe Everglide å vise litt mer storsinn ovenfor kundene sine?

Mattene er blant de minste vi har vært borti, og i praksis er de marginalt mindre enn fUnc-matten dere kan se på bildet. I bruk legger en ikke så mye merke til det ettersom det er sjelden du skyver musen veldig mye opp eller ned. Store musematter har derimot i det siste krøpet inn på markedet, og mange vil nok stusse over den beskjedne størrelsen til Everglide-mattene. Det er ikke størrelsen det kommer an på sies det, og her skal en virkelig ikke avfeie de bare på grunnlag av liten utstrakthet. Som vi vet er det overflaten som er det desidert viktigste med en musematte, og der fikk vi oss litt av en overraskelse.

Vi mottok to Everglide Gaming-matter til test, en beregnet på ordinære mus og en beregnet på optiske. Forskjellene i overflatene er veldig stor, faktisk en god del større enn en kunne forvente. Den ordinære overflaten kan minne noe om den groveste siden av fUnc-mattene, men er enda noe mer ruglete. I nærheten av Everglides andre plastmatter er den derimot ikke. Overflaten som er beregnet på optiske mus kjennes mest ut som fUnc-mattens glatte side. Den store overraskelsen i denne testen er at den optiske versjonen slettes ikke er best for optiske mus. Matten beregnet på ordinære mus føles både raskere og mer nøyaktig å bruke. Med andre ord ser mattene nærmest identiske ut, mens overflatene er svært forskjellige. Det er egentlig ingen grunn til å velge den optiske matten siden de er identiske med unntak av den ordinæres bedre overflate.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden