Anmeldelse

F1 2002

Du tramper gasspedalen helt i bånn og ser at turtelleren går over 10.000 RPM. Mekanikerne har jobbet hele natten for å få bilen i perfekt stand. Adrenalinet farer gjennom blodet i det du kjører inn på banen samtidig som tusenvis av elleville fans roper og skriker i ekstase. Her gjelder det å være konsentrert til målstreken er passert. Velkommen til Formel 1.

Side 1
Side 2
Side 3

F1 2002 er blant de få spillene hvor du får kjøre årets sesong. Alle de 11 teamene er representert med to førere hver, og du skal velge en av dem. To nye lag fra Toyota og Renault er også med i årets sesong. 17 baner er tilgjengelig, og de har alle sine utfordringer. Enten det er Silverstone eller Indianapolis, må man tenke nøye i gjennom hvordan bilen skal utrustes foran løpet. Og det er akkurat her mange slår av spillet for godt. Ikke alle er stor fan av F1 og alle de mulighetene man har for å "tune" bilen til det ytterste. For i Formel 1 er det snakk om tusendeler, og ikke sekunder mellom å vinne eller og bite i det sure eplet. Heldigvis kan maskinen sette sammen bilen som passer for deg, og EA har gjort en god jobb med å hjelpe de som ikke har så mye erfaring med akkurat dette temaet. For det har blitt lettere å velge den ultimate fartsmaskinen enn i de forrige versjonene av F1-serien. Men for den mer hardbarka F1-entusiasten, er mulighetene mange og varierte. Reprisen av dit løp blir lagret automatisk, og du får da muligheten til å studere kjøringen nærmere. Kanskje ikke så veldig nødvending for den vanlige fører, men det er litt moro å se hvordan i all verden du klarte å slå Michael Schumacher med nesten over sekundet.

Noen av de utallige kameravinklene du kan velge mellom når du spiller, er for å si det mildt, helt ubrukelige. Grunnen til at de er der, er nok kun for å vise frem de fine landskapene og banene som EA har laget. Som i mange andre bilspill er det ikke her tilgjengelig å se kartet mens du kjører. For hvor mange er det som kjører Formel 1 med et kart i fanget? Du kan studere kartet før du begynner å kjøre, og må huske de forskjellige banene etter hvert som du kjører. Derfor er det en fordel å bruke prøverundene med fornuft.

Mulig å kjøre med tastatur
Alle som er stor fan av bilspill, har som regel et ratt liggende. Dette gir selvfølgelig den beste spillefølelsen i motsetning til tastatur og andre spillekontroller, men det som fasinerer meg med F1 2002, er muligheten for å styre med tastaturet. Ikke mange bilspill har så mange innstillinger for tastatur som dette spillet. Innvesteringer i ratt og pedaler er ikke en nødvendighet, men de fleste er nok enig i at ratt hører med når man skal kjøre bil.

Mange F1 spill er pakket med såkalte "driving assists", og F1 2002 er ikke noe unntak. Bilen kan nesten kjøre helt av seg selv. Den bremser for deg, hjelper deg med svinger, anti-spin og mye annet. Dette er til hjelp hvis du ikke har så alt for mye erfaring med Formel 1. Etter som tiden går og du blir bedre, kan du slå av noen av disse hjelpemidlene. Vil du ha det så virkelighetstro som over hodet mulig, må du forberede deg på mange timers øving. Ingen har påstått at det er lett, men det er mye morsommere enn å la maskinen gjøre jobben.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden