Feature

Her er Fable III

Fabelen fortsetter

Albion har gjennomgått store forandringer siden sist. Vi har fersk informasjon om Fable III.

OSLO/KÖLN (Gamer.no): Microsoft har nylig presentert Fable III på Gamescom-messen i Tyskland. Denne gangen har fantasiverdenen Albion gjennomgått store forandringer. Samfunnet har gått inn i industrialderen, og byen Bowerstone preges av dampmaskiner og mekanikk.

Fersk Fable 3-trailer

En ny verden

Handlingen foregår cirka 50 år etter hendelsene i Fable II, og med industrialiseringen har mye endret seg. De eventyrlige monstrene og vesnene har blitt presset bort, og finnes nå kun under jorden og i mørke skoger, og uberørte naturmiljøer er det dessuten mye færre av nå enn før. Dette har imidlertid gjort monstrene ekstra hissige.

Industrialiseringen bringer også med seg andre ting. Kolonisering av nye områder er lettere, og nye våpen gjør krigføring blodigere og farligere enn noensinne.

Et av temaene i spillet blir hvordan du skal forholde deg til industrialiseringen og hvordan denne påvirker de tidligere så vakre miljøene i Albion. Vil du forsøke å sette en stopper for utviklingen, for å redde den naturlige verden, eller mener du de moderne hjelpemidlene er verd ulempene?

Lionhead skryter også av at valgene du gjør i spillet får større konsekvenser enn tidligere, og at det blir mulig å påvirke store landområder gjennom dine valg. Mens Fable II fokuserte på å få deg til å føle deg viktig, fokuserer Fable III på å vise deg utfordringene som kommer med makt og innflytelse.

– Vi har lenge prøvd å lage det ultimate rollespill, og har fortsatt ikke lykkes. Nå prøver vi igjen, sa Peter Molyneux i Microsofts Gamescom-presentasjon, hvor Gamer.no var til stede.

Bli hersker i Albion

Et av målene i spillet er å bli konge eller dronning, og som vanlig vil du starte omtrent på bar bakke, som sønn eller datter av din helt fra Fable II. Albion kontrolleres av en tyrann, og du må starte en revolusjon for å få avsatt denne, og plassere deg selv på tronen.

Når du etter mye arbeid har nådd målet ditt er imidlertid ikke spillet ferdig. Da må du finne ut hvordan du skal oppføre deg som leder, hvordan du skal oppnå det du har lovet - om det i det hele tatt er hva du ønsker å gjøre. Du kan kjempe for å utrydde fattigdom, for eksempel, men du kan også prøve å bruke makten din for personlig vinning.

Som hersker må du også ta stilling til ulike situasjoner som kommer opp i løpet av spillet. Undersåttene dine har stadig ting de trenger hjelp med, og ofte innebærer disse at du må ta vanskelige avgjørelser. Du kan også forsøke å finne ut om det folket ditt sier er sant. Hvis en person forsvarer et tyveri med fattigdom, kan du for eksempel gå ut og sjekke om personen virkelig er så fattig som han eller hun vil ha det til.

Fable III skal lanseres til julen 2010, og kommer naturligvis kun til Xbox 360. Det er fortsatt veldig mye som ikke er kjent om spillet, men forhåpentligvis får vi mer informasjon under Gamescom. Du kan også lese en sniktitt hos Eurogamer, og en live-blogg fra Videogaming 247.

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden