Fahrenheit

Fahrenheit var en av de mest spennende titlene vi testet på årets E3. Her er en ny trailer fra spillet.

Fahrenheit, fra det franske utviklerselskapet Quantic Dream, ser ut til å kunne tilby en helt unik spillopplevelse når det lanseres i september. I utgangspunktet minner gameplayet litt om det vi finner i klassiske eventyrspill, men det er tydelig at utviklerne ikke har ønsket å begrense seg til vante formler under produksjonen av spillet.

I stedet gir de oss et spill som på mange måter føles mer som en film, men hvor du selv har kontrollen over det som skjer. Å gi spilleren kontroll er noe mange spill skryter av, men få gjør det så til de grader som Fahrenheit. Da den lille gruppen vår diskuterte spillet etter å ha testet det hos Atari på E3, oppdaget vi at alle hadde opplevd den samme lille delen av spillet på vår egen unike måte.

Historien foregår i New York, hvor ting ikke er helt som de skal. Kvikksølvet i gradestokken kryper uvanlig langt ned, og i tillegg rystes byen av en serie særdeles brutale mord, som alle har det til felles at gjerningsmennene (eller -kvinnene) alle var vanlige folk uten noe klart motiv for ugjerningene.

I starten av spillet får du rollen som Lucas Kane, som plutselig befinner seg på et offentlig toalett, dekket av blod og med en død fremmed på gulvet foran seg. Etter hvert får du også spille som andre karakterer, med andre motivasjoner, og en av disse er politietterforskeren Carla Valenti, som er satt til å etterforske drapssaken der alle beviser peker mot at Lucas er den skyldige. Dermed gir spillet deg en unik mulighet til å se samme situasjon fra to vidt forskjellige synsvinkler.

Du finner videoen på halvannet minutt her (kun for lesere i Norge):

For mer informasjon om dette meget lovende eventyrspillet, anbefaler vi gjennomlesing av vår sniktitt fra testing på E3, samt intervju med produsenten.

Siste fra forsiden