Super Mario 64 - Luigi

Fans har funnet Luigi i Super Mario 64

Etter diger Nintendo-lekkasje.

CuckyDev

24 år etter lanseringen av Super Mario 64, har fans endelig klart å få Luigi – Mario-familiens svarte får – inn i spillet. Oppdagelsen følger nok en stor Nintendo-lekkasje.

«L is real»

Den såkalte «gigaleak»-lekkasjen spredte tonnevis med dokumenter og utviklerdata for alle Internett-vinder i helgen. Alt fra bortglemte designideer for Yoshi til testvarianter av Star Fox har gått sin seiersgang i sosiale medier, men trolig er det en grønnkledd rørlegger som har skapt mest oppstyr.

«Jeg er en ekte gutt.» (Video: CuckyDev)

Luigi er nemlig stuet bort dypt nede i kildekoden til Super Mario 64. Han kan dermed ikke spores opp i vanlige versjoner av spillet, men ivrige fans har nappet ut de nødvendige filene for å snike ham inn likevel.

Rykter om at Marios bror var gjemt unna et eller annet sted i Super Mario 64 har florert i alle år. I et intervju i 1996 (via Shmuplations) fortalte Mario-pappa Shigeru Miyamoto at Luigi egentlig skulle være med, men ble droppet underveis i utviklingen.

– Frem til februar var han med i spillet. [...] Vi skulle inkludere ham i et minispill i Mario Bros.-stil, men fordi brukere flest trolig bare hadde én kontroller når de kjøpte sin Nintendo 64 valgte vi å ikke ta det med.

Nå er han altså her – i hvert fall på en måte.

Super Mario 64 kan snart dukke opp i ny drakt.
Ifølge rykter er spillet blant flere oppussingsprosjekter hos Nintendo »

Siste fra forsiden