Counter-Strike: Global Offensive

FaZe Clan inntar Counter-Strike-miljøet med to nordmenn i spissen

G2 plukkes opp av Call of Duty-organisasjonen.

Joakim «jkaem» Myrbostad (midten) spiller nå for FaZe Clan.
Patrick Strack/ESL

Counter-Strike: Global Offensive-lagoppstillingen til G2 Esports har blitt solgt til den amerikanske organisasjonen FaZe Clan. Det melder G2 på sine egne nettsider.

Dermed får nordmennene Joakim «Jkaem» Myrbostad og Håvard «Rain» Nygaard et nytt hjem rett før de skal spille i årets første Dreamhack-turnering førstkommende helg. Der får de mulighet til revansj over Luminosity Gaming, som de tapte mot i gruppespillet av StarLadder i-League StarSeries XIV i høst.

LES OGSÅ: IT-millionær satser tungt på danske e-sportstjerner

COUNTER-STRIKE-LAGET TIL FAZE CLAN BESTÅR AV:

Vis mer

Joakim «jkaem» Myrbostad
Håvard «rain» Nygaard
Ricardo «fox» Pacheco
Mikail «Maikelele» Bill
Philip «aizy» Aistrup

Sammen med Mikail «Maikelele» Bill, Ricardo «fox» Pacheco og Philip «aizy» Aistrup har laget imponert under G2-navnet. Gjengen sikret seg topp tre-plasseringer under både DreamHack Open Cluj-Napoca 2015 og Intel Extreme Masters X San Jose, og har seiret over både TSM og Na'Vi i et best av tre-format på nettet.

Flere rykter de siste ukene har pekt mot at organisasjonen ønsket seg inn i Counter-Strike-miljøet, og mange har spekulert i hvilket lag FaZe kom til å ta inn. Dette blir den tredje Call of Duty-organisasjonen som går inn i Counter-Strike. Stjernelaget EnVyUs og OpTic er to andre klubber som har sin opprinnelse fra skytespillet til Activision.

Det skal bli spennende å se om Joakim «jkaem» Myrbostad fortsetter i samme storform som vi har sett ham i siden han tok over etter Adil «Scream» Benrlitom. Det er ingen tvil om at kampen for tittelen som beste norske spiller står mellom «Jkaem» og «Rain», da de begge har talentet til å virkelig ta over kamper for laget sitt. Dersom begge leverer en god prestasjon under DreamHack Open Leipzig, er det ingen grenser for hvor godt FaZe kan gjøre det der.

G2 Esports melder at de ikke har planer om å slutte med Counter-Strike: Global offensive og forteller i pressemeldingen at de vil skaffe seg et nytt lag så fort sjansen byr seg.

LES OGSÅ: Norges regjerende seriemester står uten organisasjon

Siste fra forsiden