Counter-Strike: GO / ESL One Cologne

FaZe Clan vant knepent over Fnatic

Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad var nøkkelspillere i bragden mot den svenske stormakten.

FaZe Clan imponerte mot den svenske stormakten.
DreamHack

DETTE ER ESL ONE COLOGNE

Vis mer

16-lags major-turnering med omlag 8,2 millioner kroner i premiepotten. Lagene deles opp i fire grupper hvor de to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet.

Resultat etter første dag:

Astralis 16-12 Dignitas
CLG 13-16 Gambit
Na`Vi 16-7 FlipSid3
NiP 16-4 OpTic
Liquid 16-7 EnVyUs
Virtus.Pro 16-10 mousesports
SK Gaming 16-11 G2
fnatic 14-16 FaZe Clan

Startskuddet for ESL One Cologne gikk klokken 11 tirsdag formiddag, og med tre nordmenn innblandet i dagens kamper var det knyttet stor spenning til hvordan lagene skulle klare seg.

Nordmennene som skulle få det vanskeligst var Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad i FaZe Clan, siden de endte opp i dødens gruppe. Gruppen består av to tidligere «major»-vinnere i SK Gaming og Fnatic, samt det franske stjernelaget G2.

Ruben «RUBINO» Villarroel i Dignitas havnet i gruppe A med Astralis, Gambit Gaming og Counter Logic Gaming.

Nordmann med avgjørende sisterunde

I gruppe D, også kalt «dødens gruppe», måtte FaZe Clan opp mot tidligere «major»-vinner fnatic. Alle analytikerne på arrangementet i Köln var enstemmig på at de svenske storlaget ville stikke av med seieren.

Lagene måtte spille på Dust 2 etter kartutvelgelsen. Fnatic tok en tidlig ledelse. På et tidspunkt ledet svenskene hele 7-3, før de europeiske stjernene klarte å karre til seg fire runder til. Etter ferdigspilt førsteomgang stod det 8-7 til svenskene.

Etter sidebytte var det FaZe som tok føringen og gikk til den 13-9-ledelsen. Overkjøringen resulterte i en taktisk pause fra svenskene, som ga utslag. Det hele måtte avgjøres i siste runde. FaZe hadde fordelen med 15-14-ledelse og måtte vinne runden for å unngå overtid. Med heroisk spill av Myrbostad, hvor han tok ned tre svensker på egenhånd, kunne de juble for seieren mot stormakten.

På onsdag er det SK Gaming som venter for de to norske mennene i FaZe Clan. I følge tidsskjemaet vil kampen spilles onsdag klokken 18:45.

Opptak fra kampen mellom fnatic og FaZe Clan.

Åpningskampen ble tøff for «RUBINO»

Norske Villarroel i Dignitas var med å åpnet ballet i Köln. Åpningskampen var et lokaloppgjør mot danske Astralis.

Hele førsteomgang var jevn. Etter femten runder stod det 8-7 til Astralis. Nordmannen, og resten av Dignitas, måtte til slutt se seg slått av Astralis. Nicolai «dev1ce» Reedtz var eksepsjonell i andreomgang og hadde flere avgjørende trekk. Resultatet stod 16-12 til Astralis og sendte dermed Dignitas ned til «lower-bracket».

Villarroel og resten av Dignitas skal spille mot amerikanske CLG onsdag klokken 12:15 i følge tidsskjemaet til ESL.

Les også
– At Nordavind ender på femteplass er en skandale
Opptak fra kampen mellom Astralis og Dignitas.

Siste fra forsiden