Counter-Strike: Global Offensive / MLG Columbus

FaZe er ute av den enorme major-turneringen i USA

Norske «Rain» og «Jkaem» møtte verdens beste lag i elimineringskampen.

Helena Kristiansson/ESL

Dette er MLG Columbus

Vis mer

16-lags major-turnering med omlag 8,5 millioner kroner i premiepotten. Lagene deles opp i fire grupper hvor de to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet.

Slik spilles kvartfinalene:

Fredag:

Na`Vi vs. Ninjas in Pyjamas (16:00)
Astralis vs. Fnatic (18:30)
Team Liquid vs. CLG (21:00)

Lørdag:
Luminosity vs. Virtus.Pro (16:00)

Nå som MLG Columbus er halvspilt har åtte lag forlatt selskapet, og vi har fått de åtte sluttspillslagene som skal kjempe om den enorme førstepremien på omlag 4,2 millioner kroner.

Nordmennene røk ut av gruppespillet

Allerede før sluttspillet var eventyret over for våre nordmenn som spiller for FaZe Clan i turneringen. Etter et overraskende 16-11-tap mot den amerikanske underdogen Team Liquid, skulle Håvard «rain­­» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad møte jumboen Splyce.

Splyce kom inn som innbyttelag da mongolske MongolZ ikke fikk visum til å delta på kvalifiseringen. De hadde aldri før vært i noen turnering av dette kaliberet. FaZe vant dette oppgjøret komfortabelt 16-3 og var dermed klare for elimineringskampen, hvor de forventet omkamp mot Team Liquid.

Møtte verdens beste lag

I vinnerkampen i gruppe B møtte Team Liquid verdens beste lag, Fnatic, og alle trodde at kampen skulle bli en enkel affære for det svenske laget. Det ble det aldri, og etter overtidsspill var det klart at Team Liquid er det første amerikanske laget som kvalifiserer seg til et major-sluttspill siden ESL One Cologne 2014.

Dermed skulle FaZe opp mot Fnatic i en best-av-tre-kamp. Oppgjøret ble aldri spennende, svenskene hadde full kontroll fra første sekund og så seg aldri tilbake. De vant 16-10 på Mirage og 16-6 på Cobblestone.

Sluttspillet av turneringen starter fredag klokken 16:00, og alt kan du selvfølgelig få med deg direkte på GamerTV.

Se opptak av FaZe mot Fnatic på Mirage.

Siste fra forsiden