F.C. København

F.C. København bekrefter at de går inn i e-sport med full kraft

Norske Ruben «Rubino» Villarroel har signert toårskontrakt.

Ruben «rubino» Villarroel er frontfigur på North.
F.C. København

Den danske storklubben F.C. København forteller tirsdag at de går inn i e-sport med full kraft. I en pressemelding melder klubben at de har signert de tidligere Team Dignitas-spillerne, inkludert norske Ruben «Rubino» Villarroel.

Det nye Counter-Strike-laget har fått navnet North, og er et samarbeidsprosjekt mellom F.C. København og mediekonsernet Nordisk Film. I følge Finans.dk går selskapene bak North inn med et tosifret millionbeløp i året for at spillerne skal brilljere på den internasjonale e-sportscenen.

NORTH BESTÅR AV:

Vis mer

Mathias «MSL» Lauridsen
Kristian «k0nfig» Wienecke
Emil «Magiskb0Y» Reif
René «cajunb» Borg
Ruben «Rubino» Villarroel

Store ambisjoner

– Vi er to sterke aktører innen underholdning som nå skaper noe sammen, hvor vi ser en opplagt mulighet for å tre inn i e-sport på alle høyeste nivå fra starten av. Det er et kjempepotensial i e-sport, og vi har meget store ambisjoner med North, som vil være blant verdens sterkeste lag fra første dag, forteller administrerende direktør Anders Hørsholt i F.C. København.

Klubben har ansatt den danske profilen Jacob «Maelk» Toft-Andersen som sportsdirektør. Han kommer fra e-sportavdelingen til Schalke 04, og har tidligere vært toppspiller i Dota og Dota 2 og kommentator i The International-stevnene til Valve.

– Dette er et enormt løft for sporten i hele Norden. Det har ikke tidligere vært et prosjekt på dette ambisjons- og organisasjonsnivået, og med støtten som FCK og Nordisk Film gir, får North en sterk plattform for å bli blant de aller beste, uttrykker han i pressemeldingen.

Videopresentasjon av det nye laget.

– Vi har allerede nå et Counter-Strike-lag i verdensklasse, men arbeider også med å utvide til andre spill. Talentmassen er stor, og vi føler at vi er svært konkurransedyktige med å tiltrekke oss og utvikle de dyktigste e-sportspillerne der ute.

Treningsfasiliteter i Parken

Pressemeldingen hevder at North skal bli et ledende samlingspunkt for e-sport i Norden, der man tilbyr de beste nordisk spillerne en attraktiv base. Spillerne vil få tilgang til de samme treningsfasiliteter som fotballspillerne i Telia Parken, hvor også administrasjonen befinner seg.

– Vi har et topp-profesjonelt opplegg, som gir eliteutøvere de best tenkelige rammene for å levere store prestasjoner, står det skrevet.

Ruben «Rubino» Villarroel er en svært glad trønder når vi snakker med ham rett før han setter seg på flyet etter pressekonferansen i Danmark. Det er ikke lenge siden 22-åringen vurderte å legge spillmusa på hyllen.

Ruben «Rubino» Villarroel under DreamHack Bucharest i september.
Philip Dean/Dreamhack
Les også
Celestial tok tre poeng mot Fact etter en nervepirrende kamp

– For meg har det selvfølgelig vært som en berg- og dalbane. For 14 måneder siden var jeg veldig nær på å gi opp Counter-Strike, og nå representerer jeg North/F.C. København, smiler han til Gamer.no.

– Det er selvfølgelig en lettelse å få en så stor organisasjon/fotballklubb i ryggen, som passer på deg. Jeg trenger ikke være redd for at noe ikke kommer til å bli fikset lengre. Dette betyr at vi kan fokusere 100 prosent på Counter-Strike og ikke noe annet enn det. Bare det er en deilig følelse å ha.

Vil arrangere majors

I tillegg til å satse på egne lag, ønsker F.C. København også å være arrangør av de største internasjonale turneringene i Parken fra og med 2018.

Det er kun kort tid siden «Rubino» og resten av danskene meldte avgang fra Dignitas. Store prestasjoner den siste tiden, inkludert en plass i ELEAGUE-turneringen senere i januar og DreamHack Masters Las Vegas i februar er nok noen av årsakene til at F.C. København nå satser på dette laget. Det er totalt over 1,5 millioner dollar på spill i disse mesterskapene.

Dette er ikke første gang en fotballklubb investerer stort i e-sport. Tidligere kunne dere lese om Paris Saint-Germain sin investering i sporten. I tillegg har vi store klubber som Shalke 04, West Ham, Valencia med flere som har tatt et steg inn i e-sporten.

Tirsdagens nyhet om satsingen til Champions League-klubben kommer forøvrig bare to uker etter at investorene bak Norse fortalte at de spytter inn 200 millioner kroner på skandinavisk e‑sport, og oppretter et gigantisk e-sportsenter i København. Den danske hovedstaden blir dermed et mekka for e-sport i årene som kommer.

Siste fra forsiden