Feilaktig utestengt fra Modern Warfare 2

De rundt 12000 rammede fikk ganske godt plaster på såret.

At populære flerspillerskytespill hjemsøkes av spillere med urent mel i posen er ingen sjeldenhet. Derfor bruker Activisions Modern Warfare 2 antijuks-programmet til Valve (VAC) for å holde styr på de digitale massene.

Noen ganger kan antijuks-programmene bli litt vel ivrige, noe rundt 12000 Modern Warfare 2-spillere har fått erfare den siste tiden. De har blitt feilaktig utestengt fra spillet på grunn av en feil som gjorde at VAC trodde at spillerne hadde tuklet med spillkoden.

Les også: Modern Warfare 2 hacket

Valve har imidlertid funnet feilen, og i en melding til de rammede forklarer Gabe Newell årsaken:

– Problemet var at Steam feilet en signatursjekk mellom diskversjonen av en DLL og en latent minneversjon. Dette hendte på grunn av en kombinasjon av faktorer som oppstod mens Steam oppdaterte spillfilene på disken.

Dette virker å bety at en gammel filversjon ble liggende i minnet etter oppdatering, og at VAC deretter tolket forskjellen mellom den gamle og den nye versjon som en ulovlig modifisering. Jukseprogrammer opererer oftest ved å nettopp modifisere deler av den aktive spillkoden.

Valve har naturligvis omgjort utestengelsene. Som et plaster på såret har de rammede spillerne fått en gratis Steam-versjon av Left 4 Dead 2, samt muligheten til å gi spillet som gave til en venn gjennom Steam.

Les også: Anmeldelse: Left 4 Dead 2
Les også: Anmeldelse: Call of Duty: Modern Warfare 2

Siste fra forsiden