Feilaktig utestengt fra Modern Warfare 2

Feilaktig utestengt fra Modern Warfare 2

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

At populære flerspillerskytespill hjemsøkes av spillere med urent mel i posen er ingen sjeldenhet. Derfor bruker Activisions Modern Warfare 2 antijuks-programmet til Valve (VAC) for å holde styr på de digitale massene.

Noen ganger kan antijuks-programmene bli litt vel ivrige, noe rundt 12000 Modern Warfare 2-spillere har fått erfare den siste tiden. De har blitt feilaktig utestengt fra spillet på grunn av en feil som gjorde at VAC trodde at spillerne hadde tuklet med spillkoden.

Les også: Modern Warfare 2 hacket

Valve har imidlertid funnet feilen, og i en melding til de rammede forklarer Gabe Newell årsaken:

– Problemet var at Steam feilet en signatursjekk mellom diskversjonen av en DLL og en latent minneversjon. Dette hendte på grunn av en kombinasjon av faktorer som oppstod mens Steam oppdaterte spillfilene på disken.

Dette virker å bety at en gammel filversjon ble liggende i minnet etter oppdatering, og at VAC deretter tolket forskjellen mellom den gamle og den nye versjon som en ulovlig modifisering. Jukseprogrammer opererer oftest ved å nettopp modifisere deler av den aktive spillkoden.

Valve har naturligvis omgjort utestengelsene. Som et plaster på såret har de rammede spillerne fått en gratis Steam-versjon av Left 4 Dead 2, samt muligheten til å gi spillet som gave til en venn gjennom Steam.

Les også: Anmeldelse: Left 4 Dead 2
Les også: Anmeldelse: Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2

PS3
Slippdato: 10. november 2009
Sjanger: Action
Utvikler: Infinity Ward
Utgiver: Activision Blizzard

Kommentarer (8)

Forsiden akkurat nå

Til toppen