Fersk Fortnite-sesong endrer brettet og introduserer ny bil

Skytespillets femte sesong er lansert.

Fortnite Battle Royale har fått sin femte sesong med innhold, og som de foregående sesongene er det nok av endringer å oppdage. Ved siden av flere forandringer til Battle Royale-brettet har spillet blant annet fått en flunkende ny bil, diverse endringer til våpen og muligheten til å spille golf.

Råning i nye omgivelser

Slik ser Fortnite-brettet ut nå.
Epic Games

Via Fortnites offisielle nettside forteller Epic Games at Moisty Mire-området i sørøst har blitt tappet for vann og består nå kun av ørken. Midt i ørkenen kan spillere besøke den nye byen Paradise Palms, mens Anarchy Acres i nord har blitt erstattet av golfbanen Lazy Links.

Ved sistnevnte kan man ta seg en rolig runde golf, for å slappe av midt i alt slitet med å holde seg i live. Golf-, basket- og badeballer er riktignok forbeholdt de som kjøper Battle-passet for sesong fem, som koster 950 av Fortnite-valutaen V-Bucks.

Med denne doningen kan spillere rase fra sted til sted.
Epic Games

For å komme deg fra sted til sted har utvikleren introdusert et nytt kjøretøy, kalt All Terrain Kart – eller ATK. Bilen rommer opptil fire spillere og inspirert av Mario Kart kan man sladde rundt svinger for å plukke opp mer fart. I tillegg fungerer taket på bilen som en trampoline, slik at du kan komme deg opp og frem selv når bilen ikke kan ta deg videre.

De mystiske portalene er klare til å transportere deg høyt opp i lufta.
Epic Games

Er du sulten på risikosport kan du hoppe gjennom en av de mystiske portalene som henger igjen etter spillets rakettoppskyting tidligere denne måneden. Disse slenger deg høyt opp i lufta, enten du er til fots eller sitter i bil, og kan hjelpe deg å unnslippe innkommende skuddsalver i hvert fall en kort stund.

Flere nyheter

Av mindre endringer har Epic introdusert små endringer til spillets hagler, maskinpistoler og granater. Utvikleren har også endret på stormen, slik at den mot slutten av kamper kan bevege seg i forskjellige retninger, i stedet for kun å krympe.

Ellers får spillere mer tid på seg til å fullføre utfordringer, mens Battle-passet ikke lenger er nøvdendig for å gjøre spillets ukentlige utfordringer. På spillets nettside kan du se en fullstendig liste over endringer, inkludert at Switch-versjonen nå har fått bevegelsesstyring. De som spiller Save the World-modusen vil også finne en rekke nyheter.

Fortnites midlertidige Playground-modus kan bli permanent
Epic planlegger å la lekeplassen stå åpen »

Siste fra forsiden